Ceremonia në Ulqin: U VENDOS GUR – THEMELI PËR MEDRESENË E VAJZAVE

Në praninë e donatorëve nga Turqia, zyrtarëve të lartë të Bashkësisë Islame, përfaqësuesve të kishës katolike dhe ortodokse, zyrtarëve të komunës, pelikanëve dhe punonjësit publik dhe të qindra qytetarëve, të mërkurën u mbajt ceremonia me rastin e vendosjes së gur-themelit për Medresenë hë të e ardhshme në Fushë të Ulqinit.

Punimet me vlerë prej 1.2 milion euro në këtë ndërtesë të madhështore do ti financoj “Shoqata e miqve të kulturës dhe arsimit” nga Stambolli. “Ky do të jetë vendi ku do të arsimohen nënat e ardhshme”, tha udhëheqësi i kësaj shoqate Sahim Bahadir.  Ai shtoi që me medresenë do të ndërtohet dhe xhamia, për të cilën që tani ekziston projekti.

Ambasadori i Turqisë në Mal të Zi Mehmet Nijaz Tanilir tha që medreseja është shenj i miqësisë dhe dhuratë nga populli i Turqisë popullit të Ulqinit.

Sipas fjalëve të Kryeimamit të Ulqinit Ali Bardhi, me ndërtimin e medresesë do të ringjallet tradita në Ulqin dhe njëkohësisht do të përshtatet jeta me nevojat e së ardhmes.

Në tubim folën dhe Kryetari i komunës së Ulqinit Nazif Cungu dhe reisi i Bashkësisë islame në Mal të Zi Rifat ef. Fejziq, fjalimi i të cilit ishte i papërshtatshëm për kësi lloj tubimi.

Pritet që punimet për ndërtimin e medresesë (shkollës së mesme islame) të cilën e projektuan arkitektët nga Ulqini Valon Buzuku dhe Beqir Brashnjani, mund të përfundohen në verën e vitit të kaluar.

Të mërkurën po ashtu u shënua solemnisht dhe njëvjetori i rindërtimit të Xhamisë së marinarëve në Ranë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Horizonti i Ri: NISË PROJEKTI “REFORMA QË KUPTOJMË TË GJITHË”
Horizonti i Ri: NISË PROJEKTI “REFORMA QË KUPTOJMË TË GJITHË”

Qëllimi kryesor i projektit është të rrisë njohuritë e qytetarëve, përfaqësuesve të OJQ-ve, aktivistëve rinorë dhe palëve të tjera të interesuara për rëndësinë e Reformës së Administratës Publike në Mal

New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare
New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare

Kryeministri malazez Dritan Abazoviq i cili ndodhet për një vizitë disaditore në Nju Jork, pjesëmarrjen në sesionin e 77-të të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara (OKB), zhvilloi një sërë

Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”
Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”

Menjëherë pas normalizimit të Portalit të Prokurimit Publik, Komuna e Ulqinit shpalli tender për asfaltimin e rrugëve në territorin e kësaj vetëqeverisje lokale. Siç thuhet në ftesë, vlera totale e këtyre

Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE
Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE

Të gjithë i kujtojmë vitet e fëmijërisë dhe ndër kujtimet që nuk i harrojmë asnjëherë janë lojërat me shokët e shoqet dhe aventurat e bukura të asaj moshe. Sot fëmijët tanë përballen me një përvojë tërësisht

Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM
Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM

Në hotelin Otrant, me inicjativë të Organizatës Turistike të Ulqinit, është organizuar takimi ndërmjetafaristëveturistik të qytetit, udhëheqësisë së Komunës, dhe ndërmarrjes sh.p.k. “Veprimtaritë Komunale”.