Çka punuam në fund të vitit: QENDRA DITORE “SIRENA”

10850646_10202167083537467_1157365566_nInformatë e punës së Qendrës ditore për fëmijë dhe të rinj me pengesa dhe vështirësi në zhvillim “Sirena”  në Ulqin, në tremujorshin e katërt për vitin 2014.

Duke u bazuar në Planin vjetor për vitin 2014, edhe tremujorshi i katërt realizohet sipas planit të paraparë.

Është aprovuar projekti përh apjen e mini-ambulancës në Qendrën ditore “Sirena”, pritet realizimi i këtij projekti mbrenda një afati kohor shumë të shkurtër.

Këtë projekt e ka realizuar drejtori i shtetit për ndihma humanitare në Mal të Zi, përfaqsuesi kishës Jezu Krishti, institucioni bamirësisë nga SH.B.A

Si deri më tani përkujdesja e donatorëve te shumtë vendas dhe nga diaspora vazhdon me të njëjtin intensitet.

Kryetari i komunës z. Fatmir Gjeka me bashkëpuntorët e kabinetit të tij ka vizituar qendrën dy here në këtë tremujorsh. Ka treguar dhe është duke treguar përkujdesje të veçantë në përmirësimin e kushteve të qëndrimit, pajisjen e kabineteve me mjete pune me qëllimë që kësaj populate t’u gjendemi pranë dhe t’u krijojmë kushte sa më të mira.

Me 22.10.2014, për vizitë ka qenëe dhe  z. Don Gabrielli i shoqëruar me dy motra nderi, i cili është njohtuar përsëafërmi me kushtet e krijuara në këtë qendër.

Në përmirësimin e kushteve të punës, kanë ndikuar ndihmat e donatorëve, siç janë:

 1. Vesel Tagani-SHBA
 2. Vebi Kokaj- Brajshë
 3. Albert Salaj-SHBA
 4. Alban Krasniqi – SHBA
 5. Ibrahim Kallaba- Ulqin
 6. Shaban Paleviq- Ulqin
 7. Skender Ibroci- Ulqin
 8. Xhevdet Ibroci-Ulqin
 9. Kallaba-Kompani –Ulqin
 10.  Cungu-Compani –Ulqin
 11.  Arben Alaj –SHBA
 12.  Muzafer Haliloviq-Zvicërr
 13.  Kurtoviq Sabri-Kllezën
 14.  Besart Avdiu –Ulqin
 15.  Nail Osmani- SHBA
 16.  Suad Caushi-Ulqin
 17.  Muslim Llolla –Ulqin
 18.  Osman Sukaliq-Ulqin

Janë shpërndarë dhurata për Vitin e Ri 2015 nga:

–         Kryetari i Komunës

–         Rotary Club

–         Motor Club “Pirates”

–         Pronari i restorantit “Europa”

–         Qendra shkollore “Vëllazërim Bashkim”

–         Kisha katolike-Famullia Braticë

–         Këshilli i muslimanëve në Mal të Zi

–         Bylo Llolla

–         Banka e ushqimit –Podgoricë

Organizata Komunale e Sindikatës në Ulqin, në prag të Vitit të Ri i dhuron qendrës një Lap-top.

Trupa teatrale Ulqin “Servantes dhe Dulcinea” në hapësirat e qendrës shfaqin dramën e lartëshënuar, ku fëmijëve u bëhet një dhuratë shumë e veçantë.

Kolektivi i Qendrës ditore “Sirena” përzemërsisht falënderon të gjithë ata që ndihmuan, duke u dëshiruar shëndet dhe mbarësi në familjet e tyre.

Drejtori,

Bilal Alaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: Kumtesë mbi aktivitetin e Komunës

Shërbimi i Mbrojtjes dhe Shpëtimit të Komunës së Ulqinit niset në ndihmë në qytetin e Shkodrës. Pas zjarrit që ka kapluar një lagje në Shkodër dhe me kërkesë të Kryetarit të Bashkësisë Shkodër z.Benet Beci