CRNVO: PROPOZIMET PËR KOMUNËN E ULQINIT

Opstina Ulcinj, Komuna e UlqinitQendra për zhvillimin e organizatave joqeveritare (CRNVO) ka publikuar raportin për menaxhim të mirë për vitin e kaluar ku ftoi komunën e Ulqinit të promovoi mekanizmat e pjesëmarrjes së qytetarëve në sjelljen e vendimeve.

Kështu, për shembull, thuhet që me vendim të Kuvendit komunal të Ulqinit i cili është botuar në Fletën zyrtare numër 38/8 është themeluar Qendra për zhvillim dhe mbrojtje të vetëqeverisjes lokale, por edhe përkundër shpalljes së publikuar për zgjedhjen e anëtarëve, Kuvendi nuk ka emëruar anëtarët e Këshillit.

“Është e nevojshme të koordinohen vendimet ekzistuese dhe të sillet të rinjtë me të cilët avancohet bashkëpunimi me OJQ dhe pjesëmarrja e qytetarëve në vendimmarrje, ti përshtatet faqja e internetit e komunës për personat me shikim të dëmtuar, si dhe të botohen në faqe aktet që sjell kryetari i komunës”, propozojnë nga CRNVO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: Kumtesë mbi aktivitetin e Komunës

Shërbimi i Mbrojtjes dhe Shpëtimit të Komunës së Ulqinit niset në ndihmë në qytetin e Shkodrës. Pas zjarrit që ka kapluar një lagje në Shkodër dhe me kërkesë të Kryetarit të Bashkësisë Shkodër z.Benet Beci