Cungu: GJERMANËT INVESTOJNË 134 MILION EURO

Komuna e Ulqinit në 15 vitet e ardhshme nga Banka Gjermane për zhvillim (KfW) për sistemin e furnizimit me ujë dhe të kanalizimit do të fitoj 134 milion euro, ka deklaruar kryetari i Ulqinit Nazif Cungu.

Ai tha që në fazën  e parë të realizimit të këtij projekti do të shpenzohet rreth 31 milion euro, ndërsa pesë milion shtesë do të sigurohen nga Banka evropiane për rindërtim dhe zhvillim.

Cungu theksoi se me Studimin e realizueshmërisë parashikohet që nga dy mijë litër ujë në kub të tanishëm që ekziston në rezervuare, kjo sasi të rritet në 15 mijë litër, çka është, siç tha ai, mjaftueshëm për furnizim me ujë të 88 mijë turistë dhe 20 mijë vendas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…