CUNGU NËNSHKROI PLANIN PËR KATËRKOLLË

Kryetari i komunës së Ulqinit z.Nazif Cungu ka nënshkruar sot vendimin për punimin e Studimit lokal të lokacionit për zonën e Katërkollës.

Komuna e Ulqinit ka hartuar detyren projektuese dhe vlersimin strategjik të ndikimit të këtij Plani në ambientit jetësor, materiale këto të cilat do të jenë plotësisht të integruara në procesin e përpunimit të këtij Plani Urbanistik.

Hapsira ku do të realizohet ky plan ka një siperfaqe prej 1.016.878,00 m2 (101,70 ha) duke përfshirë kështu tërë teritorin e Katërkollës në të cilen parashihet të planifikohen blloqe të banimeve individuale dhe turistike, blloqe të banime me objekte punuese, hapsira publike të përbashkëta, hapsira për sport dhe rekreacion, hapsira për objekte edukative dhe arsimore, hapsira të gjelbërta e kështu me radhë.
Përpunimi i këtij plani do të përcaktoj hapsirat e ndërtimit, kriteret e ndërtim, kushtet teknike urbanistike për ndërtimin e objekteve, rregullimin e infrastruktures rrugore, elektro-energjetike, hidro-infrastruktures, do të përcaktoj pejsazhin arkitekturor dhe do të mbrojë hapsirat kulturore, do të analizoj gjendjen ekonomiko-demografike etj, duke u nisur nga parimet e mbrojtjes së ambientit jetësor.
Ky plan urbanistit financohet nga buxheti i komunës së Ulqinit dhe prit të përfundoj për një afat tre mujor.
Në ndërkohë qytetaret e kësaj zone dhe grupe të interesuara do të kenë mundësi të përfshihen në hartimin e këtij projekti përmes shqyrtimeve publike dhe sygjerimeve të drejtpërdrejta që mund ti drejtojnë Komunës së Ulqinit, gjegjësisht Sekretariatit për urbanizem dhe planifikim hapsinor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Horizonti i Ri: NISË PROJEKTI “REFORMA QË KUPTOJMË TË GJITHË”
Horizonti i Ri: NISË PROJEKTI “REFORMA QË KUPTOJMË TË GJITHË”

Qëllimi kryesor i projektit është të rrisë njohuritë e qytetarëve, përfaqësuesve të OJQ-ve, aktivistëve rinorë dhe palëve të tjera të interesuara për rëndësinë e Reformës së Administratës Publike në Mal

New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare
New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare

Kryeministri malazez Dritan Abazoviq i cili ndodhet për një vizitë disaditore në Nju Jork, pjesëmarrjen në sesionin e 77-të të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara (OKB), zhvilloi një sërë

Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”
Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”

Menjëherë pas normalizimit të Portalit të Prokurimit Publik, Komuna e Ulqinit shpalli tender për asfaltimin e rrugëve në territorin e kësaj vetëqeverisje lokale. Siç thuhet në ftesë, vlera totale e këtyre

Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE
Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE

Të gjithë i kujtojmë vitet e fëmijërisë dhe ndër kujtimet që nuk i harrojmë asnjëherë janë lojërat me shokët e shoqet dhe aventurat e bukura të asaj moshe. Sot fëmijët tanë përballen me një përvojë tërësisht

Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM
Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM

Në hotelin Otrant, me inicjativë të Organizatës Turistike të Ulqinit, është organizuar takimi ndërmjetafaristëveturistik të qytetit, udhëheqësisë së Komunës, dhe ndërmarrjes sh.p.k. “Veprimtaritë Komunale”.