Cungu për ndërtimin e egër: JEMI TË PAFUQISHËM, PSE BIHEN PLANET

Nazif CunguEkspansioni i ndërtimit të egër në Ulqin në disa muajt e fundit ka arrit dimensione të paimagjinueshme, gjë që ndezi dritën e kuqe në Komunë dhe Drejtori për punë inspektuese, shkruan “Vijesti”.

Siç thuhet, në shumicën e rasteve, investitorët ndërtojnë paligjshëm, madje edhe në Ullishtë, duke pritur 1 marsin kur hynë në fuqi Ligji për legalizimin e objekteve të përkohshme.

Ne kemi punuar monitoringun dhe bëhet fjalë për rreth 130 objekte të cilët i kemi regjistruar dhe lajmëruar inspekcioneve kompetente”, deklaroi kryekomunari Nazif Cungu duke theksuar se kanë bashkëpunim korrekt dhe të vazhdueshëm me Drejtorinë për punë inspektuese.

Ai shtoi se Komuna është tërësisht e pafuqishme të parandalojë ndërtimin e egër.

“Nëse vazhdohet kështu, shtrohet pyetja logjike: a duhet dhe për kenë të sillen më planet urbanistike”, tha Cungu duke përmendur si zgjidhje që kontrolli inspektues të kthehet në kompetencë të Komunës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Në fund të shkurtit: SEANCA E PËRBASHKËT E QEVERISË SË MALIT TË ZI DHE QEVERISË SHQIPTARE
Në fund të shkurtit: SEANCA E PËRBASHKËT E QEVERISË SË MALIT TË ZI DHE QEVERISË SHQIPTARE

Qeveria e Malit të Zi do të mbajë një seancë të përbashkët me qeverinë shqiptare në fund të këtij muaji, mëson Portali Ul-info. Siç pritej, me atë rast në Podgoricë do të nënshkruhen më shumë se 10 marrëveshje

Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN
Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq njoftoi gjatë vizitës së fundit se do të shpallet një konkurs ndërkombëtar për rregullimin e Plazhit të Vogël dhe një tunelit që do ta lidhë atë me Limanin. “Kjo

CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të hënën dhe të martën, më 6 dhe 7 shkurt, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: të hënën: në periudhën prej orës

Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT
Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT

Në fillim të Plazhit të Madh, në një sipërfaqe prej rreth 81 mijë metrash katrorë, do të ndërtohet një port peshkimi. Porti do të do të ketë dedikim të përzier, gjëgjësisht do të ketë 60  vende ankorime

OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI
OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI

Organizata Turistike e Ulqinit, nen organizimin e Organizates nacionale Turistike te Malit të Zi, po merr pjese për herë të parë në panairin e turizmit Balt Tour 2023, i cili do të mbahet në Riga nga data