Cungu: PËR NE DO TË VENDOS MINISTRIA E FINANCAVE DHE QEVERIA

“Plani i sanimit nënkupton transferimin e juridiksionit dhe fuqisë së vendosjes në Ministrinë e financave në qeverinë e Malit të Zi”, tha kryetari i komunës së Ulqinit Nazif Cungu gjatë diskutimit për vendimin e marrjes së kredisë komerciale nga më pak se dy milion euro.

Për këtë vendim kanë votuar të premten të gjithë këshilltarët e pranishëm.

Cungu tha që kredia merret për shlyerjen e detyrimeve për kontribute dhe tatime të punësuarve të cilat nuk janë paguar në vite. “komuna është e detyruar të nënshkruaj protokollin për shlyerje e këtyre detyrimeve, sepse do të na merrnin 2.450.000 euro sa kemi borxh, gjegjësisht do ta kishim vazhdimisht të bllokuar xhiro llogarinë”, tha ai.

Sipas fjalëve të tija, është nënshkruar marrëveshja me Ministrinë e financave për këtë. “Ne duhet ta kemi të qartë: komunës së Ulqinit me siguri do ti nevojiten 10 vite për të dal nga kjo situatë në të cilën ndodhet”, tha Cungu dhe shtoi që me strategjinë e cila përgatitet në Parlament mund të dilet nga kjo situatë.

Kryetarja e klubit të këshilltarëve të UDSH-së Hadixha Gjoni më herët tha që me nënshkrimin e kontratës me Ministrinë e financave dukshëm zvogëlohen ingerencat e qeverisjes lokale, ndërsa numri i punëtorëve në organet e vetëqeverisjes lokale, sipas kësaj marrëveshje, do të zvogëlohet për rreth 30 %. “Për fat të keq do të zvogëlohen dhe pagat e punëtorëve”, shtoi ajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Komuna: NË DITËT NË VIJIM NISË ZBUKURIMI I QYTETIT
Komuna: NË DITËT NË VIJIM NISË ZBUKURIMI I QYTETIT

Në fillim të javës së ardhshme do të fillojë zbukurimi tradicional i Ulqinit në prag të festave të Vitit të Ri dhe të Krishtlindjeve. Siç mësojmë, qyteti do të dekorohet shumë më larmishëm se në vitet

Emërimet – diplomacia: BERNARD ÇOBAJ DO TË JETË I NGARKUARI ME PUNË I MALIT TË ZI NË REPUBLIKËN E KOSOVËS
Emërimet – diplomacia: BERNARD ÇOBAJ DO TË JETË I NGARKUARI ME PUNË I MALIT TË ZI NË REPUBLIKËN E KOSOVËS

Zyrtari i Ministrisë së Punëve të Jashtme, Bernard Çobaj, së shpejti do të emërohet i ngarkuar me punë në Ambasadën e Malit të Zi në Prishtinë, mëson Portali Ul-info. Mali i Zi dhe Republika e Kosovës

Sweet December – Ulqini 2022/23: BAZARI I VITIT TË RI, YJET E MUZIKËS DHE SHUMË AKTIVITETE TË BUKURA
Sweet December – Ulqini 2022/23: BAZARI I VITIT TË RI, YJET E MUZIKËS DHE SHUMË AKTIVITETE TË BUKURA

  Nëse dëshironi që dhjetorin dhe festat e fundvitit ti kaloni në bregdet, Ulqini është zgjedhja juaj e duhur sepse kete vit Ulqini do të shëndrrohet në një destinacion feste, festat e fundvitit do

Akademia e shkencave e Shqipërisë dhe Art Club: 50-vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit
Akademia e shkencave e Shqipërisë dhe Art Club: 50-vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” në bashkëpunim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë do të organizojnë veprimtarinë shkencore dhe jubilare “NJË KOMB – NJË GJUHË LETRARE”, me rastin e

Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”
Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”

Komuna e Ulqinit dhe SH.P.K. Putevi Bar, si ofertues me ofertën më të volitshme, kanë lidhur Kontratën për Rindërtimin – Asfaltim të Bulevardit Teuta dhe Rrugës “28 Dhjetori”. Vlera e kontratës së nënshkruar