CZIP dhe MSJA: Vizioni i bashkimit të prodhuesve dhe konsumatorëve

Qendra për Mbrojtjen dhe Studimin e Shpendëve (CZIP) dhe Dr. Shoqata Martin Schneider-Jacoby (MSJA) prezantuan të hënen përpara publikut ulqinak pjesën e parë të projektit të quajtur “Foodnected” që ka të bëjë me lidhjen e njerëzve dhe natyrës rreth sistemeve ushqimoretë drejta dhe të qëndrueshme.

Drejtoresha e MSJA Zenepa Lika për Ul-info deklaroi që qëllimi i këtij projekti është të vetëdijësojë opinionin e gjërë rreth vlerave ushimore që përmbajnë gatimet tradicionale të Ulqinit, e natyrisht edhe ruajtja dhe kultivimi i tyre nga brezi në brez.

Elodi Jakupi nga MSJA për mediumin tonë tha që përzgjedhja e pjesëtarëve të këtij projekti është bërë me shumë kujdes duke bërë që të jetë sa më gjithëpërfshirës.

Pjesë e këtij projekti ndër të tjera janë gratë e Ulqinit me gatimet e përgaditura nga duart e tyre të arta, peshkatarët, bujqit si dhe disa restorante që veprojnë këtu.

“Foodnected” ka për qëllim të përfshijë gatimet tradicionale të Ulqinit në menutë e restoranteve, duke shërbyer në këtë mënyrë edhe si një element i rëndësishëm në promovimin e ofertës turistike të këtij qyteti.

Të pranishmit patën mundësi të shijonë një larmishmëri të gatimeve tradiconale të Ulqinit të përgaditura me shumë dashuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Në fund të shkurtit: SEANCA E PËRBASHKËT E QEVERISË SË MALIT TË ZI DHE QEVERISË SHQIPTARE
Në fund të shkurtit: SEANCA E PËRBASHKËT E QEVERISË SË MALIT TË ZI DHE QEVERISË SHQIPTARE

Qeveria e Malit të Zi do të mbajë një seancë të përbashkët me qeverinë shqiptare në fund të këtij muaji, mëson Portali Ul-info. Siç pritej, me atë rast në Podgoricë do të nënshkruhen më shumë se 10 marrëveshje

Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN
Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq njoftoi gjatë vizitës së fundit se do të shpallet një konkurs ndërkombëtar për rregullimin e Plazhit të Vogël dhe një tunelit që do ta lidhë atë me Limanin. “Kjo

CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të hënën dhe të martën, më 6 dhe 7 shkurt, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: të hënën: në periudhën prej orës

Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT
Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT

Në fillim të Plazhit të Madh, në një sipërfaqe prej rreth 81 mijë metrash katrorë, do të ndërtohet një port peshkimi. Porti do të do të ketë dedikim të përzier, gjëgjësisht do të ketë 60  vende ankorime

OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI
OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI

Organizata Turistike e Ulqinit, nen organizimin e Organizates nacionale Turistike te Malit të Zi, po merr pjese për herë të parë në panairin e turizmit Balt Tour 2023, i cili do të mbahet në Riga nga data