CZIP: MBI NJË MIJË FLAMINGO NË KRIPORE

ulcinj-na-bazenima-solane-cudesna-slika-jato-450-flamingosa-slika-84279Qendra për mbrojtjen dhe hulumtimin e shpendëve (CZIP) nga Podgorica ka deklaruar që këtë fundjavë në hapësirën e Kripores është shënuar numër rekord i flamingove, 1054. Siç besojnë në këtë OJQ të njohur, ky është rezultat i zvogëlimit të gjuetisë së paligjshme në këtë hapësirë me rreth 15 milion metër katrorë.

Flamingot janë lloj i shpendit me rëndësi të veçantë për mbrojtje në Unionin evropian.

Përndryshe, CZIP pak kohë më parë ka dorëzuar dy padi penale ndaj NN personave për arsye të gjuetisë së paligjshme në Kripore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…