CZIP: PATAT DHE ROSAT E VRARA TË RREZIKSHME PËR JETË

OLYMPUS DIGITAL CAMERAQendra për mbrojtjen edhe hulumtimin e shpendëve (CZIP) ka njoftuar se konsumimi i patave dhe rosave të vrara paraqet rrezik për jetën e njerëzve.

Nga kjo organizatë thonë se, sipas Marrëveshjes Euro-afrikane për llojet migruese të shpendëve ujor (AEWA), llojet e lejueshme për gjueti të shpendëve ujor është e ndaluar të vriten me saçma plumbi për shkak të ndotjes së ambientit jetësor dhe ndotjes së mishit të shpendëve të vrarë. Marrëveshja AEWA propozon përdorimin e balinave plastike, gjë që në Mal të Zi nuk bëhet.

“Tregu i gjelbër në Ulqin nuk është vend për shitjen e egërsirave të vrara kështu që për këtë do të lajmërojmë edhe inspekcionin sanitar”, shtohet nga CZIP-i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: Kumtesë mbi aktivitetin e Komunës

Shërbimi i Mbrojtjes dhe Shpëtimit të Komunës së Ulqinit niset në ndihmë në qytetin e Shkodrës. Pas zjarrit që ka kapluar një lagje në Shkodër dhe me kërkesë të Kryetarit të Bashkësisë Shkodër z.Benet Beci