CZIP: POMPAT VENDIMTARE PËR KRIPOREN

Solana Ulcinj, Kriporja UlqinNë mënyrë që të sigurohen kushte më të mira ekologjike për qëndrimin e shpendëve në Kripore, e të cilët janë në lidhje të drejtpërdrejtë me pompimin e ujit të kripur nga deti në kripore (pra edhe me prodhimin e kripës), Qendra për mbrojtjen dhe hulumtimin e shpendëve (CZIP) do të përpiqet që të gjithëve që do ta marrin me qira Kriporen e Ulqinit t’iu ndihmojë në sigurimin e mjeteve për punën e pompave.

“Funksionimi i kripores dhe futja e ujit të kripur, e me te edhe të ushqimit, ka rëndësi vendimtare për mbijetesën e miliona shpendëve në korridorin migrues të Adriatikut”, thonë nga CZIP-i dhe shtojnë që “sjellje e ujit në kripore tejkalon rëndësinë nacionale dhe regjionale”.

Për ruajtjen e biodiversitetit në Kripore është veçanërisht i interesuar BE-ja, i cili me vëmendje përcjell çdo gjë që ndodh me këtë ndërmarrje dhe hapësirë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: Kumtesë mbi aktivitetin e Komunës

Shërbimi i Mbrojtjes dhe Shpëtimit të Komunës së Ulqinit niset në ndihmë në qytetin e Shkodrës. Pas zjarrit që ka kapluar një lagje në Shkodër dhe me kërkesë të Kryetarit të Bashkësisë Shkodër z.Benet Beci