CZIP: VAZHDON GJUETIA E PALIGJSHME NË KRIPORE

SolanaQendra për mbrojtjen dhe hulumtimin e shpendëve (CZIP) ka lajmëruar që po kryen monitorimin e gjuetisë së paligjshme në Kriporen e Ulqinit, dhe që nga shtatori tre herë është shënuar prania e gjuetarëve. Qëllimi i monitorimit është që gjuetia e paligjshme të çrrënjoset nga zona e Kripores, në mënyrë që të parandalohet vrasje e llojeve të rrezikuara, disa prej tyre madje dhe globalisht, në mënyrë që shqetësimi i tyre të bihet në nivelin më të ultë, thonë nga CZIP-i.

Gjuetia e paligjshme në Kripore është e pranishme dhe janë çuar padi penale, në bazë të fotografive dhe dëshmive të dëshmitarëve, e cila është proceduar në mënyrë të suksesshme. Herën e dytë policia ka dal në terren por për shkak të pamundësisë që të ju afrohet, është vendosur që njësi lundruese të presë jashtë. Mirëpo, gjuetarët e paligjshëm kanë arritur të ikin nga Kriporja dhe mos të kapen. Fundjavën e kaluar në Kripore në mënyrë të suksesshme është kryer aksioni i kapjes së dy gjuetarëve të paligjshëm”, shtohet nga CZIP.

Theksohet që Kriporja është një nga habitatet më të rëndësishme për shpend, në hapësirën e së cilës në çdo periudhë të vitit, sidomos në kohën e migrimeve, mund të shijohet pasuria e jashtëzakonshme e ornitofaunës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…
Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…

Javët e fundit të këtij viti do t’i kalojmë në një atmosferë festive, me pije, ushqim, e mbi të gjitha muzikë të mire. Në skenën e “Sweet December” me 24 dhjetor do të ngjiten: Accoustic

CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të enjten, më 8 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Prezantohet programi Sweet December: MUND TË TËRHEQIM TURISTËT NGA I GJITHË RAJONI
Prezantohet programi Sweet December: MUND TË TËRHEQIM TURISTËT NGA I GJITHË RAJONI

“Besojmë se kemi eventin më të bukur që do ta ringjallë Ulqinin në këtë periudhë, me të cilin mund të tërheqim mysafirë nga i gjithë rajoni”, tha të mërkurën në prezantimin e programit të eventit “Sweet

Me mbështetjen e diasporës: HAPET FURRA E BUKËS NË OSTROS
Me mbështetjen e diasporës: HAPET FURRA E BUKËS NË OSTROS

Shoqata “Kraja”, e cila vepron në SHBA dhe ka filialin e saj në vendlindje, ka realizuar projektin e fundit – furrën e bukës në Ostros, transmeton Barinfo. Vitet e fundit kjo zonë nuk kishte furrë buke,

Teatri Teuta: TË SHTUNËN “SY N’SY“ ME BASHKIMIN
Teatri Teuta: TË SHTUNËN “SY N’SY“ ME BASHKIMIN

Stand up komedia të „Teatrit Teuta“, SY N’SY me aktorin Bashkim Alaj, do të shfaqet të shtunën, me 10 dhjetor, në Sallën e Madhe të Qendrës për Kulturë. Të ftuarit e Bashkimit do të jenë kryetarët