Daboviq: JEMI TË GATSHËM TË MIRËPRESIM FËMIJËT NGA QYTETI-BINJAK UKRAINAS

Kam dërguar letër mbështetje qytetit të binjakëzuar të Uzhhorodit, Ukrainë. Kam shprehur gatishmërinë e Komunës së Ulqinit për të pritur fëmijët nga ai qytet.

I nderuari kryetar i Komunës, të dashur qytetarë heroikë të Uzhgorodit.

Në këtë kohë të vështirë për popullin ukrainas dhe qytetin tuaj, mbani parasysh se udhëheqësia e Komunës së Ulqinit dhe të gjithë qytetarët e Ulqinit qëndrojnë të palëkundur me ju.

Lufta juaj kundër agresionit rus është një frymëzim për të gjithë botën e lirë. Qytetarët e Ulqinit e dinë se liria nuk ka çmim. Dhuna dhe padrejtësia nuk do ta fitojnë kurrë dashurinë për lirinë dhe drejtësinë – kjo është arsyeja pse Ukraina dhe Uzhgorodi do të fitojnë.

Komuna e Ulqinit, siç i ka hije një qytetit me të cilin jeni binjakëzuar, hap dyert për të gjithë qytetarët e Uzhgorodit. Ata në vështirësi në Ulqin kanë hasur gjithmonë në mikpritjen dhe dashuri, siç e dinë dhjetëra mijëra nga ata që ikën në Ulqin gjatë luftërave në Bosnjë e Hercegovinë dhe në Kosovë.

Qytetarët e Ulqinit do të ishin të nderuar të presin mbi të gjitha fëmijët e Uzhgorodit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Komuna: NË DITËT NË VIJIM NISË ZBUKURIMI I QYTETIT
Komuna: NË DITËT NË VIJIM NISË ZBUKURIMI I QYTETIT

Në fillim të javës së ardhshme do të fillojë zbukurimi tradicional i Ulqinit në prag të festave të Vitit të Ri dhe të Krishtlindjeve. Siç mësojmë, qyteti do të dekorohet shumë më larmishëm se në vitet

Emërimet – diplomacia: BERNARD ÇOBAJ DO TË JETË I NGARKUARI ME PUNË I MALIT TË ZI NË REPUBLIKËN E KOSOVËS
Emërimet – diplomacia: BERNARD ÇOBAJ DO TË JETË I NGARKUARI ME PUNË I MALIT TË ZI NË REPUBLIKËN E KOSOVËS

Zyrtari i Ministrisë së Punëve të Jashtme, Bernard Çobaj, së shpejti do të emërohet i ngarkuar me punë në Ambasadën e Malit të Zi në Prishtinë, mëson Portali Ul-info. Mali i Zi dhe Republika e Kosovës

Sweet December – Ulqini 2022/23: BAZARI I VITIT TË RI, YJET E MUZIKËS DHE SHUMË AKTIVITETE TË BUKURA
Sweet December – Ulqini 2022/23: BAZARI I VITIT TË RI, YJET E MUZIKËS DHE SHUMË AKTIVITETE TË BUKURA

  Nëse dëshironi që dhjetorin dhe festat e fundvitit ti kaloni në bregdet, Ulqini është zgjedhja juaj e duhur sepse kete vit Ulqini do të shëndrrohet në një destinacion feste, festat e fundvitit do

Akademia e shkencave e Shqipërisë dhe Art Club: 50-vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit
Akademia e shkencave e Shqipërisë dhe Art Club: 50-vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” në bashkëpunim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë do të organizojnë veprimtarinë shkencore dhe jubilare “NJË KOMB – NJË GJUHË LETRARE”, me rastin e

Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”
Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”

Komuna e Ulqinit dhe SH.P.K. Putevi Bar, si ofertues me ofertën më të volitshme, kanë lidhur Kontratën për Rindërtimin – Asfaltim të Bulevardit Teuta dhe Rrugës “28 Dhjetori”. Vlera e kontratës së nënshkruar