Delegacioni i Turqisë në Ulqin: RASTI “RIXOS” PARALAJMËRIM

na-pomolu-izlaz-visemjesecne-krize-ul-parlamentu-forca-zagrljaju-dps-a-slika-302425Delegacioni i Dhomës së tregtisë të qytetit turk Adana, në krye me kryetarin Atil Menevshe, ka qëndruar sot në vizitë zyrtare Ulqinit. Ato në hotelin “Otrant” kanë folur me drejtuesit e komunës dhe sipërmarrësit e Ulqinit për mundësin e bashkëpunimit.

Kryetari i komunës Fatmir Gjeka ka ftuar biznesmenët nga Adana të investojnë në Ulqin duke theksuar që ky është një nga destinacionet më të bukura dhe më të dëshiruara në Mal të Zi. Ai tha që komuna veç i ka ofruar lehtësime investitorëve nga Turqia të cilët shprehën vullnetin të ndërtojnë në Ulqin akva parkun dhe hotelin.

Është folur edhe për problemet në të cilat ka has “Rixos grupi” i cili është i gatshëm të ndërtojë në Plazhin e madh, e për të cilat foli përfaqësuesja e zyrës për bashkëpunim tregtar në Ambasadën e Republikës së Turqisë në Mal të Zi Sulltan Iskender. Është theksuar që problemet janë krijuar në nivel shtetëror dhe që ato duhet të zgjidhen në nivel të dy qeverive.

Në pyetjen e mysafirëve a është Ulqini i binjakëzuar me ndonjë qytet në Turqi, Gjeka ka thënë që nuk është dhe menjëherë ka propozuar që Ulqini mund të binjakëzohet me Adanën. Mysafirët kanë ftuar Gjeken dhe bashkëpunëtorët e tij të vizitojnë Adanën dhe që për çdo gjë të merren vesh me drejtuesit e këtij qytet.

Adana, përndryshe, ka rreth dy milion banorë dhe sipas madhësisë është qyteti i gjashtë në Turqi. Vetëm Dhoma e tregtisë e Adanës ka 28 mijë anëtar, përkatësisht më shumë seç ka Ulqini banorë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do

Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA
Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA

Ministri për drejtat e njeriut dhe pakicave në Qeverinë e Malit të Zi Fatmir Gjeka dhe perfaqësuesi i Aleancës Qytetare Milan Radoviq dhuruan sot një shami për Nënat e Srebrenicës. “Thonë se Zoti i do