DELFINËT E MIRË NË BUNË

Bottlenose dolphin (Tursiops truncatus) , Moray firth, Scotland, UKEkspertët e fondacionit të njohur gjerman “Euronatur” i kanë parë delfinët e mirë (Tursiops truncatus) tre herë para dhjetë viteve në grykëderdhjen e Bunës. Grupet më të mëdha janë përbërë prej 5-6 delfinë.

Grupi lozonjar i këtyre delfinëve janë parë dhe tek ishulli Paratuk, shtatë kilometra në rrjedhën e sipërme të lumit Buna.

Delfinët e mirë të rritur janë të gjatë prej 2 deri në 4 metër, ndërsa pesha e tyre sillet në mes 100 dhe 500 kilogram. Pjesëtarët e rritur të kësaj specie të cilët jetojnë në Adriatik mund të arrijnë gjatësinë më të madh prej rreth 3 metër.

Delfinët e mirë, me kurrizin e vet ngjyrë hiri në të kaltër dhe turi me të cilin duken se buzëqeshin, janë kafshë shumë inteligjente dhe të shoqërueshme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…