Deponia “Mozhur”: DO TË ZGJAS DY HERË MË PAK SEÇ ËSHTË PLANIFIKUAR

deponija-mozura04Në deponinë e përbashkët të Ulqinit dhe Tivarit nga fillimi i punës së saj, më 12 korrik 2012, deri më sot janë depozituar 140 mijë tonë mbeturina.

Kemi të bëjmë me shifër të lartë mbasi që me planin fillestar është parashikuar që në “Mozhur” të hidhen 30 mijë tonë mbeturina në vit.

“Arsyet ekonomike dhe të interesit shtetëror kanë bërë që edhe tre qytete të hedhin mbeturinat tek ne”, deklaroi për Portal Analitika drejtori i deponisë Senad Arabelloviq.

Ai shtoi që, nëse ky fluks vazhdon, afati i zgjatjes së deponisë do të jetë përgjysmë më i shkurtë se çka është planifikuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…