Deponia “Mozhur”: RRYMA DHE UJI I NXEHTË NGA GAZI BIOLOGJIK

Gazi biologjik i cili prodhohet nga mbeturinat ka vlerë të madhe energjetike dhe ekziston mundësia e valorizimit të tije duke prodhuar energjinë elektrike dhe ujin e ngrohtë, njoftohet nga Deponia Sanitare “Mozhur”.

Vlera e këtij projekti, siç vlerëson menaxhmenti i kompanisë, është më pak se dy milion euro.

Deponia “Mozhur” ka filluar punën në korrik të vitit 2012. Kapaciteti i projektuar i deponisë është pak mbi një milion metër kub.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…