Deponia sanitare në Mozhur: ULQINI ÇOJ 6,5 PËR QIND TË MBETURINAVE!?

deponija-mozura04Në periudhën nga 1 janari deri më 30 shtator  të këtij vit në deponinë sanitare “Mozhuri” në mes Tivarit dhe Ulqinit janë çuar 50.501 tonë plehra, thuhet në raportin e kësaj ndërmarrje në Parlamentin e Tivarit, ndërsa raporton Portal Analitika.

Edhe pse është projektuar për mbeturinat nga Tivari dhe Ulqini, me periudhën e  përdorimit për rreth 30 vite, është e qartë që koha e përdorimit të saj do të jetë shumë më e shkurtët, mbasi që vazhdimisht vijnë mbeturinat nga katër qytete tjerë.

Në nëntë muajt e para të vitit më së shumti mbeturina në deponinë e Mozhurit kanë mbërritur nga Budva – 17.310 tonë, pastaj nga Tivari 16.708, Ulqini 7.726, Kotori 4.857, Tivati 2366 dhe nga Berane 1292 tonë mbeturina.

Vlerësohet se deri në fund të vitit sasia e plehrave në Mozhur do të rritet për 10 mijë tonë tjera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do