DETI I KONCENTRUAR NË KRIPËN E ULQINIT

Kripa e detit e papërpunuar e cila fitohet nga basenet e kripores në Ulqin përbën të ashtuquajturën “detin e koncentruar”, të cilit nëse i shtojmë ujë mundemi dhe në ambient shtëpiak të fitojmë të gjitha mundësitë për shërim të cilat jep uji i detit. Ai është posaçërisht I mire për shërimin e reumatizmit dhe sëmundjet e organeve për lëvizje.

Tani kur mbi disa medikamente vendoset pikëpyetja, doktorët gjithnjë e më shumë propozojnë që të përdoret kripa e detit, e cila në Ulqin kristalizohet nga uji i pastër i detit, me anë të diellit dhe erës, që nga viti 1934.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…