Dhoma e tregtisë: TË ULET TVSH-ja PËR TURIZËM NË SHTATË PËRQIND

Me ndryshimin e radhës të Ligjit për tatimin në vlerën e shtuar (TVSH) duhet të shqyrtohet mundësia e vendosjes së normës së ulur prej shtatë përqind për shërbimet turistike, është vlerësuar të mërkurën në Dhomën e tregtisë (PKCG).

Në mbledhjen e Këshillit të Shoqatës së turizmit dhe hotelerisë, siç transmeton agjencia MINA, është iniciuar që norma e TVSH-së të jetë shtatë përqind. “Eksperiencat e deritashme tregojnë që norma e ulur e TVSH-së për akomodim nuk kishte efekt negativ në të ardhurat e buxhetit, por përkundrazi, me rritjen e numrit të fjetjeve janë rritur dhe të ardhurat nga TVSH-ja”, kanë thënë nga Dhoma e tregtisë.

Me normën e ulur të TVSH-së prej shtatë përqind, siç kanë shpjeguar, në veprimtarinë e përgjithshme turistike, me politikën fiskale do të ndikohej në konkurueshmërinë e turizmit të Malit të Zi dhe kushtet e punës të hotelerisë do ti afronte shteteve konkurrente mesdhetare. Ku kjo normë në përgjithësi është nga pesë në dhjetë përqind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Komuna: NË DITËT NË VIJIM NISË ZBUKURIMI I QYTETIT
Komuna: NË DITËT NË VIJIM NISË ZBUKURIMI I QYTETIT

Në fillim të javës së ardhshme do të fillojë zbukurimi tradicional i Ulqinit në prag të festave të Vitit të Ri dhe të Krishtlindjeve. Siç mësojmë, qyteti do të dekorohet shumë më larmishëm se në vitet

Emërimet – diplomacia: BERNARD ÇOBAJ DO TË JETË I NGARKUARI ME PUNË I MALIT TË ZI NË REPUBLIKËN E KOSOVËS
Emërimet – diplomacia: BERNARD ÇOBAJ DO TË JETË I NGARKUARI ME PUNË I MALIT TË ZI NË REPUBLIKËN E KOSOVËS

Zyrtari i Ministrisë së Punëve të Jashtme, Bernard Çobaj, së shpejti do të emërohet i ngarkuar me punë në Ambasadën e Malit të Zi në Prishtinë, mëson Portali Ul-info. Mali i Zi dhe Republika e Kosovës

Sweet December – Ulqini 2022/23: BAZARI I VITIT TË RI, YJET E MUZIKËS DHE SHUMË AKTIVITETE TË BUKURA
Sweet December – Ulqini 2022/23: BAZARI I VITIT TË RI, YJET E MUZIKËS DHE SHUMË AKTIVITETE TË BUKURA

  Nëse dëshironi që dhjetorin dhe festat e fundvitit ti kaloni në bregdet, Ulqini është zgjedhja juaj e duhur sepse kete vit Ulqini do të shëndrrohet në një destinacion feste, festat e fundvitit do

Akademia e shkencave e Shqipërisë dhe Art Club: 50-vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit
Akademia e shkencave e Shqipërisë dhe Art Club: 50-vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” në bashkëpunim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë do të organizojnë veprimtarinë shkencore dhe jubilare “NJË KOMB – NJË GJUHË LETRARE”, me rastin e

Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”
Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”

Komuna e Ulqinit dhe SH.P.K. Putevi Bar, si ofertues me ofertën më të volitshme, kanë lidhur Kontratën për Rindërtimin – Asfaltim të Bulevardit Teuta dhe Rrugës “28 Dhjetori”. Vlera e kontratës së nënshkruar