Djali i Lala Zuber: KISHIM PRAKTIKISHT GJYSMËN E ULQINIT

Lala ZuberDjali i të ndjerit Lala Zuber, Ivan Zuber për Radio Jadran nga Herceg-Novi tha se akoma nuk kanë fituar asgjë zyrtarisht rreth kthimit të 676 metër katror në Ranë të Ulqinit.

“Them se un do ta dija i pari këtë gjë. Nuk kam asnjë të re, kjo është thjesht muhabet, nuk jam në dijeni për këtë. Ju jeni të parët që po ma thoni. Nuk di asgjë, e i pari duhet ta marrë vesh. Bëhet fjalë praktikisht për gjysmën e Ulqinit. Trashëguesi i të ndjerit Lala Zuber, Ivan Zuber nuk dinë asgjë për këtë, sepse unë nuk morra asgjë. Bëhet fjalë për ndërtesa monumentale të cilat babai im i ka blerë gjatë viteve nëntëdhjetë të shekullit të kaluar. Kjo është e gjitha që mund të ju them”, tha Zuber.

Pronari i anijeve Lala Zuber pjesën më të madhe të pronës në Ulqin, të cilën e kërkojnë trashëguesit e tij, e ka blerë në vitin 1921 në Kala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: Kumtesë mbi aktivitetin e Komunës

Shërbimi i Mbrojtjes dhe Shpëtimit të Komunës së Ulqinit niset në ndihmë në qytetin e Shkodrës. Pas zjarrit që ka kapluar një lagje në Shkodër dhe me kërkesë të Kryetarit të Bashkësisë Shkodër z.Benet Beci