“Dnevne novine”: POLITIKANËT MALAZEZ TË MËSOJNË NGA EDI RAMA

Edi Rama, Milo Gjukanoviq“Deri pak kohë më pare ishim të gatshëm të minimizojmë rëndësinë e marrëdhënieve malazeze-shqiptare. Për fat të mire, kjo më nuk është kështu. Kemi kuptuar që komshiu i parë është shumë i  rëndësishëm për ne dhe që shumë më tepër mund të bëjmë bashkë”, shkruan komentuesi i “Dnevne novine” mbas vizitës të kryeministrit të Shqipërisë Edi Rama në Podgoricë.

Theksohet që kjo ishte shans i mirë që të mësohet diçka më tepër për mënyrën bashkëkohore të udhëheqjes së politikës. “Edi Rama mund ti tregoj politikanëve tanë si të mbrohet dhe ruhet shpirti i qyteteve, me këtë dhe të banorëve të tyre, si dhe që jo çdo gjë është në pushtet. Dhe pushteti duhet të lëshohet nganjëherë dhe të kthehesh prapë me eksperienca të reja, më gati dhe më të mençur se më herët”, thekson komentuesi i kësaj gazetë dhe shton që Rama nga udhëheqësit malazez të cilët në mënyrë të vazhdueshme janë në pushtet tash 24 vjet mund të mësoj “si ia arrijnë të jenë të akuzuar, ti durojnë këto akuza dhe të qëndrojnë në të njëjtin vend ku ishin”.

“Shkëmbim fqinjësor i eksperiencave, apo jo”, përfundohet në koment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do