DOMATEN E ULQINIT E HANTE JOSIP BROZ TITO

Zona e Ulqinit është ideale për shumë kultura bujqësore, duke përfshirë dhe domaten. Meqë kjo komunë praktikisht qëndron mbi ujë, dhe mbasi që domatja në kohën kur piqet kërkon sasi të konsiderueshme të ujit, në Ulqin është kultivuar domate cilësore.

Që për cilësinë e saj dihet shumë më gjerë se sa në kornizat lokale tregon informata që domaten e Ulqinit e hante dhe – Josip Broz Tito. E ai patjetër dinte çfarë është e mira.

Sot Ulqinakët më së shpeshti konsumojnë domate nga importi!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…