Dr G.Karamanaga: GANI I VOGËL

Gani ende nuk i ka mbushur shtatë vjetë.Një ditë u nis prej shtëpie. Nuk i tregoi askuj se ku po shkon. Komshitë Shyqyrija, Kimetja dhe Zhelko e vrejtën se ishte në rrugë. Pas një kohe prindërit e tij Zuhra dhe Miniri e vërtetuan se Gani nuk ishte në shtëpi.
Filluan për ta kërkue. Babai Miniri shkoi me motor deri në rrugën e sipërme në Meteriz. Edhe komshitë u angazhuan për ta gjetur.
Pas gjysëm ore Miniri e gjeti në fund të rrugës te Xhamia e pashës. Gani ishte ndaluar në kënd të rrugës dhe nuk dinte kejt me vazhdue.
Të gjithë u gëzuam si e gjetën djalin e vogël.
Kaluan tri ditë…
Gani vazhdoi rrugëtimin e tij. Kur e pa komshiu Zhelko se Gani u nis rrugës e cila shkon deri te Kisha ortodokse tha: “Ode ovaj opet (shkoji ky prap)”.
Por, kësaj here e përcillte babai Miniri me motor… Gani vazhdoi për të ecur deri te rruga kryesore.
Zuhra, nana e Ganit, na morri në telefon: “Gani isht nisur vet, don me shkue te gjyshja-nëndaja (nana e Zuhrës). Dan me e mësue rrugën vet…”
Gani mbrriti deri te gjyshja-nëndaja Lirija.
Pak më vonë, kur e kthyen në shtëpi Gani thiri vet në telefon: “Kam shkue vet deri te dadi ( Lirija, nëndaja)”.
Gani i vogël është këmbëngulës, guximtar, trim…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve te Krythes dhe Mërkotit kane marre

Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN
Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Financave, dr Agron Ibrahimi, dhe drejtori i Drejtorisë për Investime Kapitale, Esmir Beqaj, do të qëndrojnë të hënën per vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Ato do

Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve
Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve

Sekretarijati i përçashkët teknik i programeve ndërkufitare Mal i Zi – Shqipëri dhe Mal i Zi – Kosovë ka irgnaizuar vizitë studimore për gazetarët e medijave malazeze, gjatë së cilës kanë vizituar përfituesit

Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA
Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA

  Organizata Turistike e Ulqinit në bashkepunim me Komunen e Ulqinit me date 16.08.2022, organizojnëkoncert të muzikës klasike me fillim në ora 20.30 nëambijetin e muzeut të Kalasë. Bëhet fjalë për tenorët

Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR
Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR

Komuna e Ulqinit me mbështetjen e Drejtorisë së Punëve Publike së shpejti do të shpallë tenderin për asfaltimin e Bulevardit Teuta, mëson Portali Ul-info. Pritet që kjo punë të kryhet menjëherë pas përfundimit