Dr.G.Karamanaga: In memoriam – Dr. Fatmir (Zejnel) Resulbegu (1951-2020)

Faqo ResulbeguNë këtë mbrëmje ndërroi jetë Dr.Fatmir Faqo Resulbegu.

Rrjedh nga familja e nëpunësit. Babai tij ishte i shkolluar në Vjenë dhe gjithmonë është munduar që djemtë e tij të shkollohen.

Dhe kështu tre vëllezërit Resulbegu: Dr. Shuajbi, Sari dhe Fatmiri ishin intelektual të dalluar.

Është i lindur në vitin 1951 në Ulqin. Shkollën fillore (1965) dhe gjimnazin (1969) i ka mbaruar në Ulqin.

Stomatologjinë e ka studiuar dhe mbaruar në vitin 1978 në Fakultetin Stomatologjik në Beograd.

Pas mbarimit të fakultetit ka shërbyer në Novi-Pazar 1979/’80, ndërsa që nga ajo kohë pandërprerë punon në Shërbimin stomatologjik të Shtëpisë së Shëndetit në Ulqin.

Ka punuar edhe në Stacionin shëndetësor në Katërkollë.

Nga viti 1985 ka qenë në përsosje profesionale nga lëmi i protetikës në Klinikën Stomatologjike në Akademinë Ushtarake-mjekësore në Beograd. Prej vitit 2004 deri në vitin 2009 ka qenë kryeshef i Repartit stomatologjik në Shtëpinë e  Shëndetit Ulqin.

Ishte një ndër bartësit e reformës të Stomatologjisë në Mal të Zi në vitin 2009.

Dr. Fatmir Resulbegu i takonte gjeneratës të stomatologëve të cilët e ngritën këtë shërbim në një nivel të lartë. Ishte pjesëmarrës i Simpoziumeve Ulqin-Shkodër. Gjithashtu ka marr pjesë edhe në Simpoziumin Mjekësor në Strugë në vitin 2007 dhe 2008. Së bashku ishim në Konferencën mjekësore ndërkombëtare në Prishtinë në vitin 2006 si edhe në Simpoziumin për ultrasonografi në Prizren në vitin 2005 dhe 2006.

Dr. Fatmir Resulbegu i takonte elitës mjekësore në Ulqin dhe Mal të Zi. Qytetar i nderuar, bashkëbisedues i mirë. Largimi nga ne është humbje e pazëvendësueshme për familjen e tij dhe krejt fisin Resulbegu.

Dr.Fatmir Resulbegu do t’i mungoi të gjithë Ulqinit.

Respekt dhe ngushëllime familjes së tij të nderuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve te Krythes dhe Mërkotit kane marre

Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN
Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Financave, dr Agron Ibrahimi, dhe drejtori i Drejtorisë për Investime Kapitale, Esmir Beqaj, do të qëndrojnë të hënën per vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Ato do

Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve
Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve

Sekretarijati i përçashkët teknik i programeve ndërkufitare Mal i Zi – Shqipëri dhe Mal i Zi – Kosovë ka irgnaizuar vizitë studimore për gazetarët e medijave malazeze, gjatë së cilës kanë vizituar përfituesit

Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA
Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA

  Organizata Turistike e Ulqinit në bashkepunim me Komunen e Ulqinit me date 16.08.2022, organizojnëkoncert të muzikës klasike me fillim në ora 20.30 nëambijetin e muzeut të Kalasë. Bëhet fjalë për tenorët

Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR
Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR

Komuna e Ulqinit me mbështetjen e Drejtorisë së Punëve Publike së shpejti do të shpallë tenderin për asfaltimin e Bulevardit Teuta, mëson Portali Ul-info. Pritet që kjo punë të kryhet menjëherë pas përfundimit