Dr G.Karamanaga: In memoriam Hysein-Ceno Kapllanbegu (1929-2021)

Në moshën 92 vjeçare ndërroi jetë Hysein Ceno Kapllanbegu. Ishte i lindur në Ulqin, ku edhe kaloi trë jetën e tij të gjatë. Ka punue edhe në Perast. Në shitoren “Napredak” të Gjakovës ka kalue kohën e gjatë të punës.

Ceni ishte përparimtar dhe lidhur me emërin e tij është edhe teksti Çështja kombëtare, të cilin e botova në librin “Në derë të oborrit”. Për këtë rast po e botoi përësëri.

Ulqinakët guximtarë që në zemër kishin dashurinë ndaj simboleve tona kombëtare, në vitin 1958, ngritën masivisht Flamurin tonë kombëtar – Flamurin e Skënderbeut.

Për këtë ndodhje iniciator ishte dr. Bahri Brisku, i cili shprehet:

“Natën e 30 prillit, në vitin 1968, një grup qytetarësh patriotë , organizuan, në Ulqin, një tubim (kushtrim) për mbrojtjen e flamujve shqiptarë, të cilët i kishin vendosur atë ditë në disa objekte dhe dyqane…

Flamurin në Kala e ngritën pa rënë terri Jakup Nimanbegu dhe Zyti Misherri

Kurse në Kullën e sahatit e vendosën Hasan Bojku dhe Qemal Dervishi “.

Napredaku” i Gjakovës, ishte atëherë në vitin 1968 shitorja e vetme ku shitej flamuri shqiptarë. Aty punonin vëllezërit Hysejn dhe Ruzhdi Kapllanbegu.

Hysejn – Ceno Kapllanbegut i kujtohet kur në vitin 1967 u tubuan në hotelin “Republika” djemtë e rinj të asaj kohe, për të festuar Ditën e Flamurit. Ishin aty: Bajram Sela, Hasan Gorana, Ismet Lamoja, Shaqir Fici, Bahri Mollazeqiri, një mysafir nga Peja. Nga Kalaja kanë qenë: Xhavit dhe Sani Ismajlaga, Kabil dhe Basri Karamanaga, Ceno Kapllanbegu.

Kur e kënduam Këngën e flamurit, të gjithë u ngritëm në këmbë.

Mysafirët tjerë në sallën e hotelit “Republika” dolën jashtë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Klan Kosova: MYSAFIR MUNIB ABAZI – SI E KALOI ULQINI SEZONIN VEROR

Abazoviq: FILLON KTHIMI I PRONAVE QYTETARËVE TË ULQINIT NË VALDANOS

TV Ul-info: GJELOSH GJOKAJ – “BABAI” I GRAFIKËS MODERNE

Themelohet Klaster i Bujqëve të Malit të Zi: SKENDER KALEZIQI ZGJIDHET NËNKRYETAR
Themelohet Klaster i Bujqëve të Malit të Zi: SKENDER KALEZIQI ZGJIDHET NËNKRYETAR

Në Dhomën e Tregtisë së Malit të Zi u mbajt Kuvendi Themelues i Klasterit të Prodhuesve Bujqësor nga Mali i Zi. Në Kuvendin themelues morën pjesë përfaqësuesit nga të gjitha komunat e Malit të Zi, ndërsa

Të dielën në Katërkollë: MBRËMJE PËRKUJTIMORE KUSHTUAR DRITAN KURTIT
Të dielën në Katërkollë: MBRËMJE PËRKUJTIMORE KUSHTUAR DRITAN KURTIT

Me rastin e njëvjetorit të vdekjes së kryetarit të saj Dritan Kurti, Shoqata “Ora” do të organizojë mbrëmjen përkujtimore “Një vit pa Dritanin”. Në kuadër të mbrëmjes përkujtimore do të shfaqet filmi dokumentar

Bajraktari: VALDANOSI IU KTHYE QYTETARËVE, DUHET EDHE ULQININ!
Bajraktari: VALDANOSI IU KTHYE QYTETARËVE, DUHET EDHE ULQININ!

“Me kënaqësi dhe lumturi hyj në Valdanos”, deklaroi kryetari i Këshillit Komunal të Lëvizjes Qytetare URA Omer Bajraktari. Ai tha që padrejtësia shumëdekadëshe më në fund po përmirësohet. “Si

BIRN: KRIPORJA ËSHTË ENDE NJË THESAR I ULQINIT
BIRN: KRIPORJA ËSHTË ENDE NJË THESAR I ULQINIT

I rrethuar nga fabrika dhe magazina të braktisura, gazetari i Ulqinit Mustafa Canka diskuton për zogjtë me një çift të moshuar gjerman në kriporet dikur të famshme të këtij qyteti bregdetar malazez. Me

Komuna e Ulqinit: TË DIELËN NË RANË FUSHATA “ULtra Green”
Komuna e Ulqinit: TË DIELËN NË RANË FUSHATA “ULtra Green”

Në kuadër të fushatës ULtra Green, të dielën, më 24 tetor 2021, në periudhën nga ora 11:00-15:00, në Ranë do të organizohet prezantimi i aktivitetet dhe shpërndarja e broshurave. Në orën 13:00, gazetarëve