Dr. Ibrahimi: ULQINI QENDËR E TURIZMIT RAJONAL ME INFRASTRUKTURË TË RE

Deklaratë për media e kandidatit për këshilltar në listën zgjedhore “Për një fillim të ri” dr. Agron Ibrahimi.

Vizioni ynë është që Ulqini duhet të jetë qendër rajonale e turizmit.  Diçka e tillë i takon atij për nga resursët natyrore, burimet njerëzore dhe pozicionit gjeografik.

Por, parakusht për këtë është ndërtimi i infrastrukturës së nevojshme: nga ajo rrugore përmes ujësjellës kanalizimeve deri tek infrastrukrura ne shërbim të bizneseve dhe turistëve.

Nuk është logjike, p.sh., që një pjesë e madhe e qytetit ende të mos ketë ose të mos jetë e lidhur me rrjetin e ujësjellës kanalizimeve.

Është veçanërisht e pakuptueshme që nuk ka plane apo projekte për lidhjen e objekteve të reja në Fushen e Ulqinit, edhe pse i kanë shlyer të gjitha detyrimet e veta ndaj pushtetit lokal. Disa nga ato kane veprimtari hoteliere turistike me më shumë se 70, 80 dhe madje 100 shtretër.

Të gjitha këto janë çështje civilizimi, jetësore dhe zhvillimore nëse i kemi parasysh nevojat e qytetarëve tanë dhe synimin tonë për ta zhvilluar Ulqinin si komunë ekologjike, qendër e turizmit dhe bujqësisë, perla e Adriatikut dhe e Mesdheut.

Prandaj një nga gjërat prioritare në punën tonë, me mbështetjen e pushtetit të ri qendror, do të jetë ndërtimi i infrastrukturës së nevojshme në të gjithë territorin e komunës së Ulqinit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjekë Gjonaj: SHKA “Tradita”, prezantuese e denjë e vlerave autoktone trashëgimore të Anës së Malit
Gjekë Gjonaj: SHKA “Tradita”, prezantuese e denjë e vlerave autoktone trashëgimore të Anës së Malit

Me këtë emër, në kuadër të Biznis Klubit “Ana e Malit”( BKA-së) në vitin 2013 u themelua ky ansambël me qëllim ruajtjen dhe kultivimin e vlerave kulturore dhe artistike të zonës së Anës së Malit. Kryetari

CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 10 shkurt, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: një pjesë

Presidentja e Kosovës Osmani Sadriu: NË ULQIN NDIHEMI SI NË SHTËPINË TONË
Presidentja e Kosovës Osmani Sadriu: NË ULQIN NDIHEMI SI NË SHTËPINË TONË

“Në Ulqin ndihemi si në shtëpinë tonë. Falënderoj të gjithë ata që hapën shtëpitë dhe zemrat e tyre për mërgimtarët nga Kosova në vitin 1999”, tha Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani Sadriu.

Ulqin: PARALAJMËRIM I ARDHJES TË ZINXHIRIT GJERMAN TË SUPERMARKETËVE
Ulqin: PARALAJMËRIM I ARDHJES TË ZINXHIRIT GJERMAN TË SUPERMARKETËVE

Zinxhir i njohur i dyqaneve ushqimore “Lidl” është i interesuar për hapjen e një objekti në Ulqin, mëson Portali Ul-info. Me këtë rast, drejtuesit e asaj kompanie kanë biseduar me kryetarin e Komunës së

Ana e Malit: Filloi ndërtimi i Qendrës së Komunitetit në Krythë
Ana e Malit: Filloi ndërtimi i Qendrës së Komunitetit në Krythë

Me date 2 shkurt 2023 është bërë betonimi i pllakës së Qendrës së Komunitetit Krythë. Ky projekt është një investim që po mbulohet në tërësi nga diaspora e ketijë komuniteti. Objekti ka një sipërfaqe mbi