Dr. Petkoviq: TË VENDOSEN PENDAT NË ADËN E BUNËS

Objekti kyç për parandalimin e erozionit është penda në fundin perëndimor të Adës (Ishullit) të Bunës. Roli i pendës është të mbajë sasitë e hedhura të Rërës gjatë pjesës më të rrezikuar të plazhit, thuhet në Detyrën projektuese për punimet ugjente intervenuese me qëllim ndalimin e erozionit të plazhit në pjesën perëndimore të Adës së Bunës të cilën e hartoi prof. dr. Sava Petkoviq nga Beogradi.

Ai pohon se eksperiencat e deritashme në botë kanë treguar se pendët e vendosura janë shumë efikase në aspektin e zgjerimit të plazheve dhe ndalimit të proceseve të erozionit.

Pendët nga thasët me rërë të vendosura në plazhin Waikiki në Hawaii
Pendët nga thasët me rërë të vendosura në plazhin Waikiki në Hawaii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…