Drejtori i Kapitenerisë së Portit: SKUTERËT TË LARGOHEN NGA PLAZHET

“Skuterët që nga sezoni i ardhshëm duhet të dislokohen nga plazhet dhe të çohen në marina”, ka deklaruar Radojica Lazareviq, drejtori i Kapitenerisë së portit në Tivar, e cila përfshin edhe Ulqinin.

Ai tha që një hap i tillë do të sillte kontrolle më cilësore ligjore të përdorimit dhe qiramarrjes së mjeteve të shpejta lundruese për vozitje në det, si dhe që në këtë lëmi duhet të rriten dënimet me para për punë të paligjshme.

“Bëhet fjalë për biznes profitabil. Skuterët i jepen me qira kryesisht adoleshentëve të cilët nuk kanë autorizim që ti vozisin”, tha Lazareviq.

“Këtë vit kanë marrë 450 kandidat provimin për vozitës të skuterit, ndërsa vitin e kaluar ishin mbi 600. Kemi vënë re këtë vit shumë më pak parregullsi se vitin e kaluar. Dënimet me para janë minimale dhe sillen nga 50 deri në 150 euro për persona fizik dhe 500 deri në 2000 për kompani”, shtoi ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN
Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, në fillim të muajit të ardhshëm do të qëndrojë për një vizitë zyrtare dyditore në Mal të Zi, mëson Portali Ul-info. Në ditën e parë të vizitës së saj

Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)
Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)

Sot ishte një ditë e bukur në Ulqin, të cilën qytetarë të shumtë e shfrytëzuan për shëtitje apo punë në Ullishtë. Në të njëjtën kohë, disa vendosën të marrin pjesë në hapjen ceremoniale të një tjetër Festivali

Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën
Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën

Të martën, më 31 janar 2023, komunën e Ulqinit do ta vizitojë delegacion i Qeverisë së Malit të Zi në krye me kryeministrin dr. Dritan Abazoviq. Në delegacion me kryeministrin Abazoviq do të jenë ministri

Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS
Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS

Këtë vit bëhet gjysmë shekulli nga fillimi i funksionimit të Qendrës naturiste në Adë të Bunës. Në korrik të vitit 1973 u pritën mysafirët e parë dhe ishin kryesisht gjermanë të sjellë nga agjencia “Miramare”.

Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT
Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT

Me rastin e fillimit të realizimit të projektit “Furnizimi me ujë dhe rregullimi i ujërave të zeza në bregdetin e Adriatikut – V, Ulqin”, kryetari i Komunës së Ulqinit Omer Bajraktari me bashkëpunëtorë