Drejtori kryesor i Ersta bank në Mal të Zi: MUND TË JENI NË GRUPIN E SHTETEVE TË SUKSESSHME

treichl-DW-Wirtschaft-VIENNA“Mali i Zi mund ti bashkëngjitet grupit të shteteve të suksesshëm evropiane, nëse investimet e drejtpërdrejta të huaja të cilat do ti tërheq do të çojnë drejtë investimeve lokale dhe krijimit të pasurisë”, tha drejtori ekzekutiv i Erste grupit Andreas Trajhll (Treichl).

Ai në konferencën për shtyp në Podgoricë tha që është përparësia e Malit të Zi që është një nga shtetet më të bukura të botës dhe me situatë financiare e cila nuk është e shkëlqyeshme, por nuk është as e keqe, kështu që, siç cilësoi ai, ky shtet ndodhet në mes.

“Bankat mund të kontribuojnë krijimin e pasurisë lokale në mënyrë që do të ndihmojnë zhvillimin e ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme, dyqaneve të zanatit, ndërtimin e hoteleve dhe të ngjashme”, vlerësoi Traihll.

Mirëpo, siç tha, shteti duhet të siguroi që 90 deri në 90 për qind e gjërave në kuadër të projektit të prodhohen në Mal të Zi dhe 99 për qind e të punësuarve të jenë fuqi punëtore vendase. “Kjo është dhjetë here më e rëndësishme se sat ë zhvillohet ndonjë lloj industrie”, vlerësoi Traihll.

Sipas fjalëve të tija, Ersta Banka në Mal të Zi është një nga më të suksesshmet nga ky grupim. “Sikur të gjitha bankat në Mal të Zi do të ishin të suksesshme si Erste kjo do të ishte e dobishme për krejt ekonominë dhe Mali i Zi do të ishte një tregim i mirë”, shtoi Traihll.

Erste grupi është një nga institucionet financiare udhëheqëse në regjionin e Evropës qendrore dhe lindore. Ka rreth 46 mijë të punësuar të cilët shërbejnë rreth 16.6 milion klientë në rrjetin prej 2.9 mijë filiale në shtatë shtete (Austri, Çeki, Sllovaki, Hungari, Rumani, Kroaci dhe Serbi).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Gani Karamanaga: Me shkrimtarin Jaho Kollari

​E diele, ditë shtatori me diell. Ishim në grykën e Bunës me Hajro Ulqinakun, Gazmend Çitakun dhe Jaho Kollarin. ​“Këtu isht deti më i bukur se çdo kejt”​ Foli Hajro Ulqinaku. “ Do të bëjmë

Gani Karamanaga: Me shkrimtarin Jaho Kollari
Gani Karamanaga: Me shkrimtarin Jaho Kollari

​E diele, ditë shtatori me diell. Ishim në grykën e Bunës me Hajro Ulqinakun, Gazmend Çitakun dhe Jaho Kollarin. ​“Këtu isht deti më i bukur se çdo kejt”​ Foli Hajro Ulqinaku. “ Do të bëjmë më vonë disa

Hoteli Mediteran SHITJE INVENTARI DERI TË HËNËN
Hoteli Mediteran SHITJE INVENTARI DERI TË HËNËN

Veç edhe 3 dite 499 euro Ti merr gjithëçka brenda dhome. +382 69 154 180 Hotel Mediteran – Ulqin 

Murati: GJETËM 12.000 EURO NË XHIROLLOGARINË E KOMUNËS, TANI KEMI RRETH NJË MILION
Murati: GJETËM 12.000 EURO NË XHIROLLOGARINË E KOMUNËS, TANI KEMI RRETH NJË MILION

Sekretari i Sekretariatit për buxhet dhe financanë Komunën e Ulqinit Arian Murati deklaroi se “vazhdon performanca e shkëlqyer në aspektin e mbledhjes së të hyrave buxhetore”. “Xhirollogaria e komunës

Parking servisi: NGA 1 TETORI REGJIMI I RI I PAGESËS SË PARKIMIT PUBLIK
Parking servisi: NGA 1 TETORI REGJIMI I RI I PAGESËS SË PARKIMIT PUBLIK
MBËSHTETJE PËR STARTUP-et E TË RINJËVE
MBËSHTETJE PËR STARTUP-et E TË RINJËVE

    Fillimi i një biznesi të ri kërkon një përgatitje të konsiderueshme. Aty ku tregu po has probleme, startup-et janë të parët që mund të sjellin zgjidhje të shpejta. Dhe zgjidhjet janë ide