Drejtoria për Hidrokarbure: HULUMTIMET SIZMIKE TË NAFTËS DHE GAZIT SHKOJNË SIPAS PLANIT

Polar Empress, nafta 2Javën e parë të punës, anija për 3D kërkime sizmike “Polar Empress”, përfundoi incizimin të rreth 300 km2 që është rreth 22% të sipërfaqes së përgjithshme të lejuar në nëndetin malazez, njoftohet nga Drejtoria për hidrokarbure.

Siç thuhet, në këtë periudhë, 3D hulumtimet sizmike janë realizuar pa probleme dhe pengesa, si dhe të gjithë masat e mbrojtjes së mjedisit jetësor dhe të monitorimit të parametrave të mjedisit jetësorë po zbatohet sipas Elaboratit për vlerësimin e ndikimit në mjedisin jetësor.

“Vëzhguesit e licencuar të gjitarëve dhe breshkave të cilët gjenden në anijen “Polar Empress” në periudhën e përmendur nuk kanë regjistruar ndryshime të cilat do të mund të tregojnë për ndikimin negativ të xhirimit 3D në biodiversitetin e detit”, shtohet në kumtesë.

Përveç kësaj, siç pohojnë, në këtë periudhë nuk është regjistruar prania e gjitarëve dhe breshkave të detit në zonën e “sigurt” (zona në diametrin prej 700 metrash nga anija).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve te Krythes dhe Mërkotit kane marre

Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN
Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Financave, dr Agron Ibrahimi, dhe drejtori i Drejtorisë për Investime Kapitale, Esmir Beqaj, do të qëndrojnë të hënën per vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Ato do

Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve
Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve

Sekretarijati i përçashkët teknik i programeve ndërkufitare Mal i Zi – Shqipëri dhe Mal i Zi – Kosovë ka irgnaizuar vizitë studimore për gazetarët e medijave malazeze, gjatë së cilës kanë vizituar përfituesit

Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA
Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA

  Organizata Turistike e Ulqinit në bashkepunim me Komunen e Ulqinit me date 16.08.2022, organizojnëkoncert të muzikës klasike me fillim në ora 20.30 nëambijetin e muzeut të Kalasë. Bëhet fjalë për tenorët

Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR
Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR

Komuna e Ulqinit me mbështetjen e Drejtorisë së Punëve Publike së shpejti do të shpallë tenderin për asfaltimin e Bulevardit Teuta, mëson Portali Ul-info. Pritet që kjo punë të kryhet menjëherë pas përfundimit