Drejtoria për Punë Inspektuese: RRITET KONTROLLI GJATË SEZONIT

InspekcijaEdhe këtë vit Drejtoria për Punë Inspektuese ka formuar Skuadrën Koordinuese për përcjelljen e kontrollit të rritur në sezonin turistik të vitit 2019, me synim që përmes kontrollit të rritur të parandalohet shfaqja e ekonomisë informale dhe të sigurohet funksionimi normal i tregut të mallrave dhe shërbimeve, njoftohet nga ky organ.

Siç thuhet, në Drejtori u rakordua plani i veprimit dhe organizimi i punës gjatë kontrollit të rritur.

„Në çdo komunë në bregdet do të angazhohen Inspektorati Turistik, ai i Tregut të Punës, Inspektorati Shëndetësor dhe Sanitar, të cilët do ti drejtojë skuadra koordinuese e drejtorisë tonë dhe do të përcjellë në nivel javor rezultatet e kontrollit dhe do të jap udhëzimet për zgjidhjen sa më efikase të detyrave në terren“, thuhet në kumtesë dhe shtohet se kontrollot do të përqendrohen në veçanti në mbrojtjen e shëndetit të njerëzve, parandalimin e ekonomisë informale në fushëne  hotelerisë, tregëtisë, zejtarisë dhe realizimit e të drejtave të të punësuarve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer