Drejtoria për punët inspektuese: MUAJIN E KALUAR JANË SHKRUAR 399 DËNIME NË ULQIN

Drejtoria për punë inspektuese deklaroj që organet e saj gjatë muajit të kaluar në komunën e Ulqinit kanë kryer mbi 1300 kontrolle. “Janë gjetur 630 parregullsi, janë ndërmarr 289 masa të tregimit të parregullsive, 282 vendime për heqjen e parregullsive, janë shkruar 399 dënime, janë dorëzuar 3 kërkesa për procedurën e shkeljes dhe një padi penale”, thuhet në deklaratën e kësaj Drejtori mbasi që të mërkurën ka reaguar një grup i afaristëve dhe qiramarrësve të plazheve.

Në drejtori mendojnë që këto të dhënat vërtetojnë që inspekcionet kanë vepruar në mënyrë parandaluese. “Përndryshe, mënyra parandaluese e veprimit është e paraparë për subjektet që për herë të parë kryejnë veprimtari afariste, çka nuk ishte rasti me grupin nga Ulqini që u lajmërua në media, e të cilët tash disa vite kryejnë veprimtari afariste, kështu që nënkuptohet që janë të njoftuar mjaftueshëm me të gjitha rregulloret ligjore që trajtojnë veprimtarin e përmendur”, shtohet në kumtesë.

Posaçërisht thuhet që qiramarrësit e caktuar përveç sipërfaqes së marrë me qira në zonën e “Të Mirave Detare”dhe lokacionit të miratuar për kryerjen e veprimtarisë, me iniciativë të vet zgjerojnë hapësirën e caktuar, si dhe numrin e mobilieve në plazh.

“Me qëllim të krijimit të tregut të rregullt, është arritur bashkëpunimi me organet e qeverisjes lokale, ndërmarrjet publike dhe organet tjera shtetërore”, thonë në drejtorinë për punë inspektuese, gjegjësisht nga shtabi për përcjelljen e sezonit turistik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË

Të shtunën me datë 24.09.2022 në Sarajevë u mbajtë turneu ndërkombëtarë “Hadzici friends” në sportin e Taekwondo-së për të dy disciplinat, Ndeshje dhe Forma. Ky aktivitet i Taekwodo-së mblodhi 480 sportist, 41 ekipe nga 5

TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË
TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË

Të shtunën me datë 24.09.2022 në Sarajevë u mbajtë turneu ndërkombëtarë “Hadzici friends” në sportin e Taekwondo-së për të dy disciplinat, Ndeshje dhe Forma. Ky aktivitet i Taekwodo-së mblodhi

Harasani: KRYEMINISTRI ABAZOVIQ MAHNITI TË PRANISHMIT NË KOMBET E BASHKUARA DHE NA BËRI KRENAR
Harasani: KRYEMINISTRI ABAZOVIQ MAHNITI TË PRANISHMIT NË KOMBET E BASHKUARA DHE NA BËRI KRENAR

Zëvendës Sekretari i Përgjithshëm i Qeverisë së Malit të Zi, mr Ilir Harasani, i cili është pjesë e delegacionit shtetëror që ndodhet për vizitë zyrtare në SHBA dhe në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve

Organizata turistike: NË ULQIN MBI KATËR MIJË TURISTË, POTHUAJSE TË GJITHË TË HUAJ
Organizata turistike: NË ULQIN MBI KATËR MIJË TURISTË, POTHUAJSE TË GJITHË TË HUAJ

Këto ditë në rivierën e Ulqinit po qëndrojnë 4.139 mysafirë, njoftuan nga Organizata Turistike. Numri më i madh i turistëve pushon në akomodime private, 2,923, 1.137 në hotele, ndërsa 79 të ftuar në kampe

Hotel “Mediteran”: SHITJA E INVENTARIT – SHUMË E VOLITSHME
Hotel “Mediteran”: SHITJA E INVENTARIT – SHUMË E VOLITSHME

Duke filluar nga 999 euro për çelës – Ti merr gjithçka brenda. +382 69 154180 Hotel Mediteran Ulcinj – Ulqin https://www.facebook.com/photo?fbid=5362660407189709&set=pcb.5362662537189496

Komuna: PUNËTORIA KREATIVE ME RASTIN E DITËS SË SHTETIT EKOLOGJIK
Komuna: PUNËTORIA KREATIVE ME RASTIN E DITËS SË SHTETIT EKOLOGJIK

Me rastin e shënimit të 31-vjetorit të shpalljes së Malit të Zi shtet ekologjik, në organizim të Sekretariatit për Bujqësi, Zhvillim Rural dhe Ekologji, të marten në hapsirat e Komunës së Ulqinit është