Drejtoria për ujë: TË RIPËRTËRIHEN ARGJINATURAT NË BUNË

Nasip, Bentet, argjinaturat, lumi BunaNë përmbytjet e vitit 2010 argjinaturat në Bunë duruan, por ato duhet të ripërtërihen, është vlerësuar nga Drejtoria për ujë e Malit të Zi.

Siç tha drejtori i këtij institucion Zoran Jankoviq, sikur kjo mos të ndodhte Ulqini ka të ngjarë se do të ishte krejtësisht i përmbytur.

“Për këtë arsye investimi në argjinatura, gjegjësisht mbrojtja nga përmbytjet asnjëherë nuk është e shtrenjtë”, theksoi ai.

Sipas fjalëve të tija, është e nevojshme po ashtu që të rregullohet rrjedha e ujit në Bunë, si dhe të parandalohet eksploatimi i paplanifikuar i rërës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…