Drobniç: KEMI DHËNË SHUMË PARA PËR MBROJTJEN E KRIPORES

Mitja DrobnicAmbasadori i BE-së Mitja Drobniç ka deklaruar se Kriporja e Ulqinit është kandidat për rrjetin evropian Natura 2000, grupin më të madh të zonave të mbrojtura në botë.

Zona e Kripores është foleja e mbi 250 llojeve të regjistruar të shpendëve, që paraqet rreth gjysmën e llojeve të regjistruara në tërë Evropën.

“Duke e njohur rëndësinë e këtij lokaliteti, BE-ja ka dhënë përkrahjen për mbrojtjen e Kripores së Ulqinit, nëpërmjet mekanizmave të ndryshme të financimit. Për shembull, nëpërmjet projektit LIGE, 27 milion euro janë investuar në mbrojtjen e 10 llojeve të shpendëve mbijetesa e të cilëve varet nga Kriporja e Ulqinit”, tha ai dhe shtoi: “Gjeneratat të cilat vijnë do të jenë mirënjohëse nëse iu mundësojmë të kënaqen në natyrën e ruajtur, detin e pastër dhe shpendët e mrekullueshëm”, përfundoi Drobniç.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…