Dubljeviq: PUNA NË HULUMTIMIN E NAFTËS NË ULQIN TASHMË FILLOI

Vladan DubljevicDrejtori i drejtorisë për hidrokarbure Vladan Dubleviq ka thënë se në projektin e hulumtimit dhe eksploatimit të naftës dhe gazit “shteti ka paraparë edhe implementimin e standardeve më të larta të mundshme nga aspekti i mbrojtjes së njerëzve dhe mjedisit jetësor”.

Dita e nënshkrimit të kontratës vlerësohet si dita e fillimit të hulumtimit të hidrokarbureve në Mal të Zi. Kjo do të thotë se kompanitë në konsorciumin Eni dhe Novatek tashmë kanë filluar hulumtimin. Konkretisht, bëhet fjalë për proceset përgatitëse për atë çfarë i pret: nga hapja e zyrave deri tek marrja e pëlqimit dhe të gjitha ato çfarë nevojitet. Zyrtarisht, nënshkrimi i kontratës me koncesionarin tjetër Energean Oil&Gasse pritet në fund të janarit ose fillim të shkurtit”, tha Dubleviq për Portal Analitika.

Sipas fjalëve të tija, hapja e parë e puseve në nëndetin e Ulqinit do të jetë në vitin 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Presidentja e Kosovës në Mal të Zi: SOT NË PODGORICË, NESËR NË ULQIN
Presidentja e Kosovës në Mal të Zi: SOT NË PODGORICË, NESËR NË ULQIN

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani Sadriu, me ftesë të kryetarit të Malit të Zi, Milo Gjukanoviq, po qëndron sot dhe nesër për një vizitë zyrtare në Mal të Zi. Presidentja Osmani Sadriu

Kryetari Bajraktari: Ngushëllime për viktimat e tërmetit në Turqi
Kryetari Bajraktari: Ngushëllime për viktimat e tërmetit në Turqi

Kryetari i Ulqinit Omer Bajraktari, ka shprehur ngushëllimet e tij të thella për familjet dhe popullin turk në keto momente të vështira pas tërmetit shkatërrues që goditi Turqinë dhe Sirinë. Qytetarët

Nimanbegu: Telegram ngushëllimi për tërmetin shkatërrues në Turqinë juglindore
Nimanbegu: Telegram ngushëllimi për tërmetin shkatërrues në Turqinë juglindore

AMBASADA E REPUBLIKËS SË TURQISË Sh.E.T. Mr. Barış Kalkavan, ambasador   Shkëlqesia Juaj, Si mik me lidhje të gjata historike me Republikën e Turqisë, qytetarët tanë dhe të gjithë shqiptarët ndjehen thellësisht

Në fund të shkurtit: SEANCA E PËRBASHKËT E QEVERISË SË MALIT TË ZI DHE QEVERISË SHQIPTARE
Në fund të shkurtit: SEANCA E PËRBASHKËT E QEVERISË SË MALIT TË ZI DHE QEVERISË SHQIPTARE

Qeveria e Malit të Zi do të mbajë një seancë të përbashkët me qeverinë shqiptare në fund të këtij muaji, mëson Portali Ul-info. Siç pritej, me atë rast në Podgoricë do të nënshkruhen më shumë se 10 marrëveshje

Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN
Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq njoftoi gjatë vizitës së fundit se do të shpallet një konkurs ndërkombëtar për rregullimin e Plazhit të Vogël dhe një tunelit që do ta lidhë atë me Limanin. “Kjo