E.Ukoviq: Romët dhe egjiptianët kryesisht të manipuluar nga politika

Romët dhe egjiptianët nuk janë pjesë e vendimarrjes publike, nuk ekzistojnë si faktor politik dhe kryesisht janë të manipuluar nga politika.

Rezultatet e hulumtimeve të një grupi të rinjësh në Ulqin tregojnë që vetëm një pjesëtar i bashkësisë rome dhe egjiptiane është i punësuar në administratën publike, dhe nuk posedon vendim të përhershëm për marrëdhënie punë.

Aktivisti shoqëror Enes Ukoviq shtoi që 5 % e banorëve të Ulqinit janë pjesëtarët e bashkësise RE.

Ai deklaroi që në komunat tjera pozita e pjestarëve të bashkësisë të cilën ai e përfaqëson është më e kënaqëshme.

Sipas anketës së zhvilluar, shumica e pjesëtarëve të bashkësisë RE në Ulqin deklaruan që janë të manipuluar nga politikëbërësit dhe që kryesisht shërbejnë si makineri elektorale.

Ai për këtë gjendje fajësoi përfaqësuesit e subjekteve politike të cilët sipas tij nuk kanë një qajse të sinqertë dhe reale ndaj pjesëtarëve të popullsisë RE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Në fund të shkurtit: SEANCA E PËRBASHKËT E QEVERISË SË MALIT TË ZI DHE QEVERISË SHQIPTARE
Në fund të shkurtit: SEANCA E PËRBASHKËT E QEVERISË SË MALIT TË ZI DHE QEVERISË SHQIPTARE

Qeveria e Malit të Zi do të mbajë një seancë të përbashkët me qeverinë shqiptare në fund të këtij muaji, mëson Portali Ul-info. Siç pritej, me atë rast në Podgoricë do të nënshkruhen më shumë se 10 marrëveshje

Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN
Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq njoftoi gjatë vizitës së fundit se do të shpallet një konkurs ndërkombëtar për rregullimin e Plazhit të Vogël dhe një tunelit që do ta lidhë atë me Limanin. “Kjo

CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të hënën dhe të martën, më 6 dhe 7 shkurt, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: të hënën: në periudhën prej orës

Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT
Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT

Në fillim të Plazhit të Madh, në një sipërfaqe prej rreth 81 mijë metrash katrorë, do të ndërtohet një port peshkimi. Porti do të do të ketë dedikim të përzier, gjëgjësisht do të ketë 60  vende ankorime

OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI
OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI

Organizata Turistike e Ulqinit, nen organizimin e Organizates nacionale Turistike te Malit të Zi, po merr pjese për herë të parë në panairin e turizmit Balt Tour 2023, i cili do të mbahet në Riga nga data