EDUKIMI MEDIATIK DHE TË MENDUARIT KRITIK – PROJEKT TRAJNUES PËR TË RINJTË NGA ULQINI DHE TUZI

 

OJQ Horizonti i Ri fillon realizimin e projektit të ri“Fuqizimi i të rinjve për edukimin mediatik dhe të menduarit kritik”.

Përmes këtij projekti, të mbështetur nga Ambasada Amerikane në Podgoricë, 30 të rinj shqiptarë nga Ulqini dhe Tuzi do të ndjekin një program të edukimit joformal i cili i fuqizon ata në përdorimin e shkrim-leximit kritik, diversitetit të mediave, leximit të imazheve; si të zhvillojnë hulumtime dhe analiza mediatike, si t’i përmirësojnëteknikat e komunikimit dhe debatit; si të identifikojnë dezinformatat dhe lajmet e rreme në media dhe në komunikimet publike, të ndërmarrin fushata informuese, etj.

Përveç sesioneve trajnuese që do të zhvillohen në Këndin për të Rinj, në Bibliotekën e Qytetit (Ulqin), të rinjtë do të kenë mundësi të zhvillojnë edhe aktivitete praktike në terren – të realizojnëanketime, intervista, ngjarje publike e të ngjashme. Në fund të projektit, pjesëmarrësit do të pajisen me çertifikata përkatëse për njohuritë që kanë fituar nga ky program.

Hulumtimet e fundit tregojnë se përhapja e fushatave dezinformuese është një problem shumë i theksuarMal të Zi dhe se situata politike ka rezultuar në një polarizim të fortë të shoqërisë. Mediat padyshim që kontribuojnë në këtë situatë. Përmbajtjet mediatike që ofrohen në këto rrethana, mund të kenë ndikim negativ te të rinjtë në përgjithësi e veçanërisht ta ata që u përkasin popujve pakicë.

Nivel i ulët i edukimitmediatik dhe i mendimit kritik tek të rinjtëshqiptarë në Mal të Zi vjen edhe si pasojë e numrit të vogël të mediave dhe kanaleve tjera informuese në gjuhën e tyre amtare.

 

rinjtë e interesuar nga Ulqini dhe Tuzi mund paraqiten për ndjekur këtë program duke plotësuarformularin vijim.

 

Forumulari për aplikim

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

“Riviera e Ulqinit”: QAMIL HOXHA DREJTOR I RI EKZEKUTIV
“Riviera e Ulqinit”: QAMIL HOXHA DREJTOR I RI EKZEKUTIV

Menaxheri i diplomuar i hotelerisë Qamil-Qamo Hoxha është drejtor i ri ekzekutiv i Kompanisë „Riviera e Ulqinit“. Këtë vendim Bordi i Drejtorëve të kësaj kompanie e ka marrë të hënën, në një seancë të

Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN
Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, në fillim të muajit të ardhshëm do të qëndrojë për një vizitë zyrtare dyditore në Mal të Zi, mëson Portali Ul-info. Në ditën e parë të vizitës së saj

Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)
Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)

Sot ishte një ditë e bukur në Ulqin, të cilën qytetarë të shumtë e shfrytëzuan për shëtitje apo punë në Ullishtë. Në të njëjtën kohë, disa vendosën të marrin pjesë në hapjen ceremoniale të një tjetër Festivali

Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën
Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën

Të martën, më 31 janar 2023, komunën e Ulqinit do ta vizitojë delegacion i Qeverisë së Malit të Zi në krye me kryeministrin dr. Dritan Abazoviq. Në delegacion me kryeministrin Abazoviq do të jenë ministri

Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS
Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS

Këtë vit bëhet gjysmë shekulli nga fillimi i funksionimit të Qendrës naturiste në Adë të Bunës. Në korrik të vitit 1973 u pritën mysafirët e parë dhe ishin kryesisht gjermanë të sjellë nga agjencia “Miramare”.