EEMZ: CENTRALI DIELLOR NË MAL TË BRISË DO TË KETË 226 PUNËTORË

Solarna farmaFaza e pare e punimeve të centralit me erë me fuqi të instaluar 260 MW në lokalitetin Mali i Brisë do të filloi në vitin 2020, me afat të ndërtimit 18 muaj, u paralajmërua nga Elektroekonomia e Malit të Zi.

Në këtë kompani pritet që prodhimi mund të filloi në fund të vitit 2021, ndërsa vlera e projektit do të tejkalojë 200 milion euro.

“Dobia nga realizimi i projektit do të jetë e shumëfishtë për EEMZ-në, shtetin, administratën lokale, kompanitë vendase dhe në fund edhe për qytetët dhe konsumatorët. Vetëm për qira investitori për periudhën 25 vjeçare të jetëgjatësisë së punës së centralit në buxhetit shtetëror do të paguajë mbi 50 milion euro, duke mos llogaritur kompensimet, tatimet dhe shpenzimet tjera të planifikuara prej të cilëve pjesa e konsiderueshme do të derdhet në arkën e Komunës”, thonë nga EEMZ duke theksuar se është paraparë punësimi i mbi 226 punëtorëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË
Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË

Kryeministri i Malit të Zi Dr Dritan Abazoviq tha se Ulqini më në fund do të ketë hotele me pesë yje. Siç deklaroi ai, “Sunny Palace” do të ndërtojë një hotel luksoz në vendin e ish “Galebit”, në të cilin

OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN
OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN

Edhe në mes te gushtit Ulqini shënon një vizitë të shkëlqyer, bëjnë të ditur nga Organizata Turistike. Siç theksohet, në rivierën e Ulqinit qëndrojnë 40.715 mysafirë, prej të cilëve rreth 80 për qind janë

Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA
Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA

Aktiviteti “Ditët e bamjes”, tradicionalisht për të pestën vit me radhë do të mbahet sonte, në sheshin Servantes në “Palata Venezia” në Kala, me fillim nga ora 20:00. Turistëve dhe të gjithë vizitorëve

Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE
Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE

  Nga Forca e re demokratike është kumtua që sot Asllan Llunji është emëruar Koordinator për Ulqin e Tivar në Ndërmarrjen të Mirat Detare. Asllani lindi në Tivar me 12.02.1992. Shkollën fillore e

Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT
Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT

Ajo që është pritur prej shtatë vitesh, ndërtimi i çerdhes së re në Fushën e Ulqinit, është në prag të realizimit. Për këtë projekt kredia është miratuar nga Banka për Zhvillim e Këshillit të Evropës,