Eksperti gjerman: LIQENI I SHASIT HAPËSIRË UNIKE

Liqeni Shasit, Sasko jezero 3Vlera themelore e Liqenit të Shasit është madhësia e tij, si dhe zona karstike që e rrethon. Bashkë, liqeni dhe rrethina, krijojnë një pamje unike natyror, tha eksperti gjerman Shtefan Doempke.

Ai tha që Liqenit mund ti afrohesh vetëm në një vend, ku gjendet ish pushimorja verore ushtarake (sot restoranti Shas).

“Në Liqe jetojnë njëzet lloj të peshkut, duke përfshirë dhe ngjalën (Anguila angula), levreku (Dicenthrarchus labrax) dhe dy lloje të qefullit (Mugilus cephalus, Mugilus liza). Liqeni është zone e rëndësishme për shumimin e peshkut dhe ushqimin e shpendëve. Gjatë  dimrit pelikanët ushqehen në ujin e cekët të liqenit”, shton Doempke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…