Elezagiq: MBLEDHJA E KUVENDIT TË KOMUNËS DUHET TË VAZHDOHET

Kryetari i klubit të këshilltarëve të Partisë Socialdemokrate Skender Elezagiq tha që është ndërprerë mbledhja e Kuvendit komunal të Ulqinit gjatë diskutimit për Raportin e punës të kryetarit të komunës Nazif Cungu për vitin 2012 duhet të vazhdohet deri në fund të korrikut.

“Ligjërisht gjërat janë të qarta: sesioni i zakonshëm i Parlamentit i cili ka filluar me 1 prill duhet të përfundohet deri më 31 korrik. Nëse kjo nuk ndodh, atëherë kjo do të thotë që shumica aktuale nuk ka siguruar shumicën e nevojshme për votimin e pikave që janë në rend dite. Atëherë kjo pikë trajtohet si e jo e miratuar për një kohë të caktuar”, tha ai në intervistën për Radio Ulqin.

Elezagiq e ka akuzuar partnerin më të madh të koalicionit në pushtet komunal, Forcën e re demokratike, për “shkelje të rëndë të marrëveshjes së koalicionit”. “Për arsye të prurjes së vendimeve në një rreth të ngushtë njerëzish ne kemi, në njëfarë dore, pushtet autokratik në Ulqin”, tha ai dhe shtoi që PSD nuk është e gatshme të toleroj këtë mënyrë të ushtrimit të pushtetit.

“Vetëm dy ditë pasi që e dorëzoj Raportin e punës në Kuvend duke theksuar që pushteti ishte i suksesshëm kryetari Cungu deklaroi për medie që duhet të shpallen zgjedhjet. Nuk e kemi të qartë çka ndryshoj ndërkohë”, tha ai dhe theksoi që në partinë e tij mendojnë që mënyra më e mirë për tejkalimin e krizës aktuale në Ulqin është që ti kthehet mandati qytetarëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Komuna: NË DITËT NË VIJIM NISË ZBUKURIMI I QYTETIT
Komuna: NË DITËT NË VIJIM NISË ZBUKURIMI I QYTETIT

Në fillim të javës së ardhshme do të fillojë zbukurimi tradicional i Ulqinit në prag të festave të Vitit të Ri dhe të Krishtlindjeve. Siç mësojmë, qyteti do të dekorohet shumë më larmishëm se në vitet

Emërimet – diplomacia: BERNARD ÇOBAJ DO TË JETË I NGARKUARI ME PUNË I MALIT TË ZI NË REPUBLIKËN E KOSOVËS
Emërimet – diplomacia: BERNARD ÇOBAJ DO TË JETË I NGARKUARI ME PUNË I MALIT TË ZI NË REPUBLIKËN E KOSOVËS

Zyrtari i Ministrisë së Punëve të Jashtme, Bernard Çobaj, së shpejti do të emërohet i ngarkuar me punë në Ambasadën e Malit të Zi në Prishtinë, mëson Portali Ul-info. Mali i Zi dhe Republika e Kosovës

Sweet December – Ulqini 2022/23: BAZARI I VITIT TË RI, YJET E MUZIKËS DHE SHUMË AKTIVITETE TË BUKURA
Sweet December – Ulqini 2022/23: BAZARI I VITIT TË RI, YJET E MUZIKËS DHE SHUMË AKTIVITETE TË BUKURA

  Nëse dëshironi që dhjetorin dhe festat e fundvitit ti kaloni në bregdet, Ulqini është zgjedhja juaj e duhur sepse kete vit Ulqini do të shëndrrohet në një destinacion feste, festat e fundvitit do

Akademia e shkencave e Shqipërisë dhe Art Club: 50-vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit
Akademia e shkencave e Shqipërisë dhe Art Club: 50-vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” në bashkëpunim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë do të organizojnë veprimtarinë shkencore dhe jubilare “NJË KOMB – NJË GJUHË LETRARE”, me rastin e

Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”
Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”

Komuna e Ulqinit dhe SH.P.K. Putevi Bar, si ofertues me ofertën më të volitshme, kanë lidhur Kontratën për Rindërtimin – Asfaltim të Bulevardit Teuta dhe Rrugës “28 Dhjetori”. Vlera e kontratës së nënshkruar