Enti për shkollim i përgjigjet Forcës: PROGRAMET I PUNUAN SHQIPTARËT

Libra, KnjigeNë qëndrimin e partisë politike Forca që Shqiptarëve i janë imponuar programet arsimore, Radoje Novoviq nga Enti për shkollim i Malit të Zi, për Portal Analitika tha që programet arsimore dhe librat i kanë bërë kryesisht përfaqësuesit e komunitetit nacional shqiptar në Mal të Zi.

“Këto programe dhe libra i kanë bërë përfaqësuesit e komunitetit nacional shqiptar. Enti për shkollim nuk ka ndërhyrë aty. Librat janë kompetencë e një institucioni tjetër, por ajo për çfarë jam i sigurt është që kur bëhet fjalë për programe arsimore, aty i kanë bërë vetëm Shqiptarët”, shpjegon Radoje Novoviq nga Departamenti për hulumtim dhe zhvillim të sistemit arsimor të Entit.

Bashkëbiseduesi i kësaj medie ka thënë që verës morri pjesë në konferencën në Ulqin e cila kishte të bëj me pozitën e gjuhës shqipe në sistemin arsimor malazez, si dhe që me këtë rast ka shpjeguar si sistemi arsimor nuk është i mbyllur dhe atëherë ka treguar për mundësin e ndryshimit të programit.

“Mendojë që përfaqësuesit e Forcës nuk kanë të drejtë dhe që kanë shumë mundësi në dispozicion. Kjo sipas mendimit tim është një lloj presionit politik i paarsyeshëm”, mendon përfaqësuesi i Entit dhe shton edhe njëherë se të gjithë kanë të drejtë që nëpërmjet pjesës së hapur të kurikulumit, mësimin e zgjedhur dhe fakultativ, dhjetë ditë që shkolla ka në dispozicion, të promovojnë kulturën, zakonet, gjuhën”, përfundojë Novoviq.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve te Krythes dhe Mërkotit kane marre

Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN
Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Financave, dr Agron Ibrahimi, dhe drejtori i Drejtorisë për Investime Kapitale, Esmir Beqaj, do të qëndrojnë të hënën per vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Ato do

Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve
Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve

Sekretarijati i përçashkët teknik i programeve ndërkufitare Mal i Zi – Shqipëri dhe Mal i Zi – Kosovë ka irgnaizuar vizitë studimore për gazetarët e medijave malazeze, gjatë së cilës kanë vizituar përfituesit

Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA
Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA

  Organizata Turistike e Ulqinit në bashkepunim me Komunen e Ulqinit me date 16.08.2022, organizojnëkoncert të muzikës klasike me fillim në ora 20.30 nëambijetin e muzeut të Kalasë. Bëhet fjalë për tenorët

Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR
Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR

Komuna e Ulqinit me mbështetjen e Drejtorisë së Punëve Publike së shpejti do të shpallë tenderin për asfaltimin e Bulevardit Teuta, mëson Portali Ul-info. Pritet që kjo punë të kryhet menjëherë pas përfundimit