Euronatur: KRIPORJA ËSHTË KORRUPSION ME STIL TË MADH

EuroNatur Gabriel SchwadererDrejtuesit e fondacionit gjerman “Euronatur” kanë akuzuar Qeverinë e Malit të Zi se dëshiron të shkatërrojë Kriporen dhe se çdo gjë tregon për “korrupsion me stil të madh”, transmeton “Vijesti”.

“Premtimet e dhëna një vit më parë, sipas të cilave Kriporja duhet të shpallet për zonë të mbrojtur, aspak nuk janë realizuar. Stacioni më i rëndësishëm ekologjik në komunikacionin ndërkombëtar të shpendëve në Adriatik rrezikon të jetë viktimë nën vrullin e turizmit masovik”, vlerësoi drejtori ekzekutiv i kësaj organizate Gabriel Shvaderer.

Shton që “deri në ditën e sotme nuk janë spastruar marrëdhëniet pronësore në Kripore, e lëre ndonjë gjë tjetër”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…