Europarlamentarja Lunaçek: GJUKANOVIQ OFENDOI PJESËTARIN E PAKICËS SHQIPTARE

Ulrike Lunacek“Kur kryeministri i një shteti evropian, i cili pretendon të jetë anëtare e Bashkimit Evropian, deputetin opozitar e ofendon dhe diskrediton reputacionin e tij , kjo nuk është vetëm e papranueshme në kuadër të mirësjelljes së përgjithshme politike dhe rregullave të komunikimit, por edhe më shumë se aq, kjo qasje sigurisht nuk kontribuon në forcimin e parlamentarizmit, demokracisë, dhe zhvillimit të shtetit dhe rrugës së tij në BE. Përkundrazi, në këtë mënyrë promovohet anashkalimi i kulturës politike në mënyrë të padenjë për vendin siç është Mali i Zi. Unë nga ana ime do të theksoj këtë rast në kuadër të rezolutës së Parlamentit evropian për Mal të Zi”, deklaroi anëtarja e Parlamentit evropian Ulrike Lunaçek për rastin e incidentit në Orën kryeministrore në Kuvendin e Malit të Zi.

Ajo tha që sulmi verbal është drejtuar anëtarit më të ri të parlamentit evropian i cili njëkohësisht është dhe pjesëtar i pakicës shqiptare në Mal të Zi, i cili në diskutimin e vet në asnjë mënyrë nuk ka përdorur shprehje të cilat mund të provokonin reagimin e ati lloji të kryetarit të qeverisë.

“Kryeministri Gjukanoviq me këtë ka tentuar që në mënyrë të paarsyeshme të diskreditoi deputetin Abazoviq dhe Malin e Zi Pozitiv. Nëse për asgjë tjetër atëherë për arsye të ruajtjes së klimës konstruktive politike në Mal të Zi shumë do të gëzohesha nëse kryetari i Qeverisë për sjellje të vet do ti kërkonte falje deputetit dhe partisë nga e cila vjen”, shtoi Lunaçek, e cila është raportuesja e Parlamentit evropian për Kosovën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI
Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI

NP “Qendra për Kulturë – Ulqin” nis ciklin e mbrëmjeve me temë letrare, historike, kulturore, sociale… Këtë cikël e kemi titulluar ODA, meqë tubon dashamirë në një vend dhe u jep

Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…
Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…

Javët e fundit të këtij viti do t’i kalojmë në një atmosferë festive, me pije, ushqim, e mbi të gjitha muzikë të mire. Në skenën e “Sweet December” me 24 dhjetor do të ngjiten: Accoustic

CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të enjten, më 8 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Prezantohet programi Sweet December: MUND TË TËRHEQIM TURISTËT NGA I GJITHË RAJONI
Prezantohet programi Sweet December: MUND TË TËRHEQIM TURISTËT NGA I GJITHË RAJONI

“Besojmë se kemi eventin më të bukur që do ta ringjallë Ulqinin në këtë periudhë, me të cilin mund të tërheqim mysafirë nga i gjithë rajoni”, tha të mërkurën në prezantimin e programit të eventit “Sweet

Me mbështetjen e diasporës: HAPET FURRA E BUKËS NË OSTROS
Me mbështetjen e diasporës: HAPET FURRA E BUKËS NË OSTROS

Shoqata “Kraja”, e cila vepron në SHBA dhe ka filialin e saj në vendlindje, ka realizuar projektin e fundit – furrën e bukës në Ostros, transmeton Barinfo. Vitet e fundit kjo zonë nuk kishte furrë buke,