Fahri: „KUSH IA SJELL SHPINËN DIJES, MË I KEQ ËSHTË SE I ÇMENDURI”

Libra“Nëse tre ditë njeriu nuk mëson diçka të re, ai humb diçka nga thelbi i vet”, pohonin njerëzit e ndritur.

Për këtë arsye dija, shkenca, rëndësia e mësimit të vazhdueshëm, në të gjithë librat e shenjta, zënë vendin qendror.

Në bibliotekën e madhe të alimit të njohur nga Ulqini, kadi Husein Mujalit, shpesh takohet mendimi i dijetarit Fahri nga shekulli i 14, në gjuhën turke:

„Eyit jer kim ol done biluden, beter biligil sen ani bir deluden“ (Thuaj: „Kush do që ia sjell shpinën dijes, konsideroje më të keq se i çmenduri“).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…