Fati i K-1: PRITET VENDIMI I GJYKATËS EKONOMIKE NË PODGORICË

Gjykata ekonomike në Podgoricë së shpejti do të marrë vendim për padinë të cilën e dorëzoj Agjencia kosovare për privatizim kundër kompanisë “Rekreaturs”, mëson portali UL-info. Qeverisja në Prishtinë konsideron që Mali i Zi duhet të ju dorëzoj tokën të cilën organizatat sindikale nga Kosova e kanë blerë në Plazhin e madh dhe para tërmetit të 1979 kanë ndërtuar vendbanimin me apartamente, “K-1”, me rreth 300 kamp shtëpiza. Gjatë histerisë anti-shqiptare mbas vitit 1981 “K-1”, i cili shërbente si pushimore, u shkatërrua tërësisht.

Qeverisja në Prishtinë pak kohë mbas këtij akti ka nisur procesin gjyqësor kundër komunës së Ulqinit. Kompania “Rekreaturs”, të cilën e regjistruan refugjatët nga Kosova, me vendimin e organeve serbe është bërë trashëgimtari ligjorë dhe nga komuna e Ulqinit ka kërkuar dëmshpërblimin prej gjashtë milion euro për dëmin e shkaktuar me prishjen e këtij objekti në Plazhin e madh.

Në fillim të shkurtit të këtij viti, “Atlas grupi” është bërë pronar shumicë i “Rekreaturs-it”. Nga ky institucion kanë deklaruar që kërkesa e tyre nga komuna e Ulqinit për këtë proces gjyqësorë është mbi dhjetë milion euro.

Në mbledhjen e kaluar të Kuvendit komunal të Ulqinit është diskutuar ky rast dhe është arritur përfundimi që një rreth shumë më i gjerë i njerëzve profesionist duhet të kyçen nga ana e komunës në zgjidhjen e kësaj çështje të hapur e cila më shumë se 30 vite pret epilogun gjyqësorë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Gani Karamanaga: Me shkrimtarin Jaho Kollari

​E diele, ditë shtatori me diell. Ishim në grykën e Bunës me Hajro Ulqinakun, Gazmend Çitakun dhe Jaho Kollarin. ​“Këtu isht deti më i bukur se çdo kejt”​ Foli Hajro Ulqinaku. “ Do të bëjmë

Gani Karamanaga: Me shkrimtarin Jaho Kollari
Gani Karamanaga: Me shkrimtarin Jaho Kollari

​E diele, ditë shtatori me diell. Ishim në grykën e Bunës me Hajro Ulqinakun, Gazmend Çitakun dhe Jaho Kollarin. ​“Këtu isht deti më i bukur se çdo kejt”​ Foli Hajro Ulqinaku. “ Do të bëjmë më vonë disa

Hoteli Mediteran SHITJE INVENTARI DERI TË HËNËN
Hoteli Mediteran SHITJE INVENTARI DERI TË HËNËN

Veç edhe 3 dite 499 euro Ti merr gjithëçka brenda dhome. +382 69 154 180 Hotel Mediteran – Ulqin 

Murati: GJETËM 12.000 EURO NË XHIROLLOGARINË E KOMUNËS, TANI KEMI RRETH NJË MILION
Murati: GJETËM 12.000 EURO NË XHIROLLOGARINË E KOMUNËS, TANI KEMI RRETH NJË MILION

Sekretari i Sekretariatit për buxhet dhe financanë Komunën e Ulqinit Arian Murati deklaroi se “vazhdon performanca e shkëlqyer në aspektin e mbledhjes së të hyrave buxhetore”. “Xhirollogaria e komunës

Parking servisi: NGA 1 TETORI REGJIMI I RI I PAGESËS SË PARKIMIT PUBLIK
Parking servisi: NGA 1 TETORI REGJIMI I RI I PAGESËS SË PARKIMIT PUBLIK
MBËSHTETJE PËR STARTUP-et E TË RINJËVE
MBËSHTETJE PËR STARTUP-et E TË RINJËVE

    Fillimi i një biznesi të ri kërkon një përgatitje të konsiderueshme. Aty ku tregu po has probleme, startup-et janë të parët që mund të sjellin zgjidhje të shpejta. Dhe zgjidhjet janë ide