FD: GJYKATA E LARTË BËHET POLITIKE

Fronti Demokratik logoFronti demokratik në Ulqin ka deklaruar që mbas vendimit të pak kohëve më parë të Gjykatës së lartë në lidhje me statusin e pronës në zonën e të mirave detare ky institucion ka treguar që është politik dhe nuk gjykon sipas Kushtetutës.

Gjykata e lartë muajin e kaluar arriti në përfundim që të drejtën e përdorimit të pronës e cila paraqet të mirat detare i takon pronarëve të mëparshëm vetëm me nënshkrimin e kontratës me ndërmarrjen publike e cila menaxhon me të mirat detare.

Nga FD kanë theksuar se Kushtetuta e Malit të Zi qartë precizon që askujt nuk mund ti merret ose kufizohet e drejta për pronësi, vetëm kur këtë e kërkon interesi publik, por me kompensim të drejtë.

„Me këtë NP për menaxhimin e të mirave detare shndërrohet në të mirat private, e cila me sistemin kush jep më shumë, do të përfundoj në duart e tajkunëve dhe biznesmenëve të sotëm me para që kanë prejardhje të dyshimtë, ndërsa qytetarët që e kanë trashëgimi nga të parët, në pronat e tyre do të hyjnë vetëm atëherë kur të paguajnë hyrjen. FD do të punoj në respektimin e të drejtave të qytetarëve që me pronësi të vet të disponojnë lirë dhe papengesa“, është thënë nga ky koalicion opozitar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“
Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“

Në Ulqin nga data 15 dhjetor deri më 10 janar organizohet manifestimi “Sweet December”. Emrat e tingullit muzikor, si në gjuhën shqipe ashtu edhe në gjuhën malazeze -, Ledri Vula, Klajdi, Alban Skenderaj,

Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë
Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë

Stacioni Shëndetësor  në Katërkollë  Ambulanca e parë në vitin 1949  Në Katërkollë për nevojat e shërbimit shëndetësor dhe të mbrojtjes shëndetësore të popullatës, në vitin 1949 është ndërtuar Ambulanca

CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 9 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE
Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE

Kryeqiteti i Shqipërisë, Tirana, këtë vitë ishte “Kryeqyteti Evropian i Rinisë”. Sot u mbajt ceremonia përmbyllëse në Pallatin e kongreseve në Tiranë ku ishin zyrtarët e lartë dhe diplomatë ndërkombëtar.

Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI
Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI

NP “Qendra për Kulturë – Ulqin” nis ciklin e mbrëmjeve me temë letrare, historike, kulturore, sociale… Këtë cikël e kemi titulluar ODA, meqë tubon dashamirë në një vend dhe u jep