Fenomen në Ulqin: NEPËRKA E KUQE NË ADË

Neperka, PoskokAda e Bunës ka gjallesa të rralla të cilat janë të panjohura për ne dhe botën, ndër to edhe nepërka e kuqe (Vipera ammodytes).

Ky gjarpër vetëm me emrin e vet është e njëjtë me të gjithë nepërkat tjera. Nuancat e ndryshme të ngjyrës së kuqe, e cila ndonjëherë varion edhe në vjollcë e bëjnë që ato që e takuan, bukurinë dhe ekzotizmin e kësaj nepërke ta krahasojnë me shkëmbat koralor me ngjyra të larmishme.

Përndryshe, kjo nepërkë gjithnjë e më shumë mbahet si kafshë shtëpiake.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…