Fenomen: ULQINI PO BËHET VEND I VIKEND SHTËPIZAVE

Me 91 për qind të shtëpive dhe banesave për pushim dhe rekreacion të cilat i përkasin të ashtu quajturve vikend pushuesve, Kruçi është tërësisht vendbanim i vikend shtëpizave, derisa kjo përqindje në Shtoj i kalon 60 për qind.

Në Kruç ka rreth 700 shtëpi për pushim dhe vikend shtëpiza, pronarët e të cilëve janë pronar të huaj. Në shtëpitë e veta qëndrojnë vetëm gjatë verës, nëntë muajt tjerë në ato objekte praktikisht nuk qëndron askush. Ky vendbanim i mrekullueshëm nga shtatori deri në qershor i përngjan “luginës së shpirtrave”.

Kësi lloj shkatërrimit të hapësirës, betonizimi dhe apartmanizimi kanë kushtëzuar erozion të tmerrshëm në Kruç, i cili rrezikon dhjetëra shtëpia në këtë hapësirë shumë të bukurNë qytetin e Ulqinit vikend banesat dhe shtëpitë përbëjnë rreth tetë për qind të numrit të përgjithshëm të objekteve banuese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…