Festat fetare në prill: PASHKËT DHE FILLIMI I RAMAZANIT

Kalaja, Stari Grad, Mala plaza, Plazhi i VogelBesimtarët katolikë, të cilët e llogarisin kohën sipas kalendarit Gregorian, nesër festojnë të Premten e Madhe, ndërsa të dielën Pashkët.

Nga ana tjetër, besimtarët ortodoks do të festojnë Pashkët një javë më vonë.

Ndërsa, me 24 prill fillon Ramazani, muaji mysliman i agjërimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…